Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy készül vajon a receptben...

Hogy készül vajon a receptben a süti?

Figyelt kérdés

Itt a kép:


[link]


Egyszer ettem, és a vaníliás krém nagyon finom főzött krém volt. De nem tudom megkérdezni a receptet, mert nem tudom kitől van... Okés, hogy a főzött krém akkor liszt meg tej, meg esetleg vaníliás cukor. Meg a vajkrém porcukor meg margarin. Ezeket összekeverem. De a pudingot a maradék tejjel ami az alap receptben van kikell főzni cukorral, és a végén keverem a krémbe? Vagy csak a pudingport adom hozzá.. nem tudom.



2023. febr. 1. 12:31
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
96%

Hát igen, kicsit zavaros a leírás. Én hasonlót szoktam tortakrém gyanánt készíteni. Úgy csinálnám a helyedben, hogy összefőzöm a lisztet fél liter tejjel, megfőzném a pudingot a maradék tejjel, 10 dkg cukorral és a pudingporral, és kihabosítanám a margarint 20 dkg porcukorral. Majd ezeket egymással simára keverném, előbb a liszteset a vajassal, és a végén a pudingot. Ennyi tejjel 3 csomag puding nagyon sűrű lesz, attól még nekem hihető, hogy így csinálták. Nyersen nem hagynám benne a pudingport (szerintem érezni lehetne a keményítő ízt), a vajas krémet pedig már biztosan nem szabad melegíteni.


A barna töltelékkel egyébként hogyan kell eljárni, az hova kerül? Nem is írja az összeállításnál. Esetleg kipróbálnám én is :-)

2023. febr. 1. 13:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

A 3/4liter tejjel megfőzöd a pudingport és ha kihűl robotgéppel hozzáadod a margarint,porcukrot,vaníliáscokrot és habosra kevered

Utána mehet a tészta lapra.

2023. febr. 1. 13:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
2023. febr. 1. 13:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
83%
Szerintem amúgy a liszt a pudingport hivatott helyettesíteni (olcsóbb). Aztán összekeveredett az olcsósított recept az eredetivel és visszakerült bele a puding is.
2023. febr. 1. 14:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
67%
Ennek a receptnek így nem sok értelme van. Alapból nem adunk semmilyen ételhez nyers pudingport alias kukoricakeményítőt. Én a tejből, tojássárgájából, keményítőből, cukorból főznék vaníliával (vagy aromával) rendes francia cukrászkrémet, mikor lehúzod, elég belekeverni a vajat/margarint.
2023. febr. 1. 14:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
50%

Ha keresnél képet, egyből nem lenne kérdés.

Alul a barna krém, azon a sárga, ami kihűlt puding, kihabosítva vajjal, cukorral.

2023. febr. 1. 16:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
74%
5, kár, hogy nem érted a receptet. Világosan ott van, hogy a vajkrémet a főzött krémhez sdod. Nem nyers a pudimgpor.
2023. febr. 1. 16:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:
91%
Azt tényleg nem értem, hogy a lisztes főzött krémet is, meg pudingporos főzött krémet is főz, külön? Ennek mi értelme? Vagy a liszt és pudingpor keverékével főzi meg a krémet?
2023. febr. 1. 17:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Kikerestem egy Jugo krémes receptet, ott nem kell főzött krém, és a barna rész receptleírása is benne van.

De ez más, mint a leírt recept.

[link]

Találtam még párat, nagyjából mind hasonlóan készül, mint amit belinkeltem.

2023. febr. 22. 19:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
9: A pudingport felfőzzük a tejjel rész pont azt jelenti, hogy ebbe is kell főzött krém.
2023. febr. 22. 22:32
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!