Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Paradicsomos húsgomboc mártásá...

Paradicsomos húsgomboc mártását hogy csinálod?

Figyelt kérdés

Én már tiszta ideg vagyok. Egyszer ízetlen, egyszer sűrű, egyszer híg, de minden esetben narancssarga. Nem piros..🥴


Hogy lehetne olyan mint az iskolai menzán például?


2023. febr. 16. 19:55
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
30%
Először odateszed a hagymát dinsztelni és utána hozzáadot a paradicsomlevet sózod,borsozod,oregánót,bazsalikomot teszel bele és keményre főzöd.
2023. febr. 16. 20:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/23 A kérdező kommentje:
Rántás nem is kell bele?
2023. febr. 16. 20:09
 3/23 A kérdező kommentje:
Mitől lesz sűrű? És mi az hogy keményre főzöm? A paradicsomlevet?
2023. febr. 16. 20:11
 4/23 anonim ***** válasza:
24%
Nem rántás hanem ereszték kell bele.
2023. febr. 16. 20:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/23 A kérdező kommentje:
Egyre jobb.. Köszi, inkább keresgélek tovább a neten...
2023. febr. 16. 20:22
 6/23 anonim ***** válasza:
82%

Én mivel különbözőek a paradicsomlevek és sűrítmények, először a paradicsomot teszem az edénybe és óvatosan hígítom a kívánt ízűre. De ekkor még leves állagú. Kicsit sózom, felforralom, óvatosan beleeresztem a lébe a gombócokat és lassúbb lángon készre főzöm. Kihorgászom a gombócokat és berántom. A rántás mennyiségét nem tudom, mert én nem szeretem ha nagyon sűrű a szósz.

De ha először kevesebbet teszel bele, lehet még bele tenni rántást.

Én nem teszek bele az ízlés szerinti són-cukron kívül egyebet, a szósz úgyis ízesedik a gombócoktól.

Részemről ennyi!

2023. febr. 16. 20:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/23 anonim ***** válasza:
58%

Én rántással szoktam készíteni.

Zsemleszínű rántást készítek és azt öntöm fel a paradicsomlével.

Ha konzervből készítem akkor előtte elkeverem hideg vízzel a sűrített paradicsomkonzervet.

Összeforralom, kis fej vöröshagymát egészben beledobok és vízzel beállítom a sűrűségét.

Sóval és cukorral ízesítem.

Ha narancssárga a színe az lehet attól hogy túl sok a rántás vagy kevés a paradicsom.

Az ízét úgy tudod könnyebben eltalálni ha először sózod, megkóstolod és ha kellemesen sósnak érzed utána teszed bele a cukrot.

2023. febr. 16. 20:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm 6-os és 7-es. 🥰
2023. febr. 16. 20:34
 9/23 anonim ***** válasza:
79%

#7

Ha előre berántod, akkor neked nem pöfög a szósz főzés közben? Mert a gombócok miatt nem 10 percig kell főzni.

Emiatt szokták utolsó lépésben rántani/habarni, ...legalábbis én így tanultam és így láttam mindenkitől.

2023. febr. 16. 20:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/23 anonim ***** válasza:
75%
Én külön készítem a mártást hozzá. Rántás hagymával, abba sűrített paradicsom+víz. Aranyfácán konzervet használok, az a legsűrűbb, 2-3 konzerv vízzel hígítom fel.
2023. febr. 16. 20:41
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!