Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mivel helyettesíthetném a...

Mivel helyettesíthetném a sütőport az átfordulós/kanálfánkban?

Figyelt kérdés

Egy youtube videó, illetve online receptek alapján csináltam még farsangkor átfordulós fánkot, és emlékeim szerint remekül sikerült. Egy-két darabnál fordult elő, hogy az olaj forróságával akadt probléma miatt a külseje túl hamar sült meg míg a belseje forró krém maradt. Na már most ez nem volt akkora gond, mint amekkorának hangzik, mert még így is kifejezetten finom volt, és nekem külön még tetszett is, hogy nem volt teljesen egyforma a tészta, azonban a sütőpor miatt ennek a belső tésztának az íze kissé sós és ezzel kevésbé finom volt. Van valami, amivel ezt helyettesíteni lehetne a receptben?

Bár egy kicsit régen volt, az emlékeim szerint ezeket az alapanyagokat használtam: 40dkg liszt, 1cs sütőpor, 2db tojás, tej (ezt nem mértem, annyit raktam, amennyitől a tészta állaga megfelelő lett), 3ek porcukor, 1cs vaniliás cukor (bár az is lehet, hogy kettő volt) és kevés rumaroma.

(Lehetséges, hogy véletlenül kihagytam innen a felsorolásból valamit, de szerintem a hozzávalók nagy része azért itt van.)


Van-e tehát valami, amivel ebben a receptben a sütőport helyettesíteni tudnám? Nem szeretnék külön krémet készíteni és azzal tölteni a fánkot, mert abszolút fogalmam sincs hogy az hogyan menne. Előre is köszönöm, ha valaki válaszol!



2023. márc. 10. 18:33
 1/2 anonim ***** válasza:
60%

Nem tudod sütőpor (vagy helyettesítő térmékkel, pl szódabikarbóna,de az még rosszabb ízű) nélkül csinálni, mert pont amiatt fordul át és puffad fel a fánk.


Amúgy sem egészséges nyers tojásos lisztet enni! Csinálj bele rendes tölteléket és süsd át rendesen.

2023. márc. 10. 18:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:

40 dkg liszthez egy cosmag sütőpor?

Én kenyérsütéskor 50 dekához teszek fél csomaggal:D


Szerinte mpróbáld meg fél csomaggal. Mondjuk a két cosmag vaníliás cukrot is erős túlzásnak érzem, elég abból 1, de kinek mi.


És nyilván keverd el alaposan még szárazon a porokat, hogy elkerüld a csomósodást, aránytalan keveredést.


Ha fél csomaggal sem jó, akkor még mindig lehet próbálkozni étkezési szódabikarbónával, de azzal is csínnyán kell bánni.

2023. márc. 10. 18:51
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!