Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Nyers, perzselt sertésbőrt...

Nyers, perzselt sertésbőrt lehet kapni valahol Budapesten? Apukám lépnem meg vele. Mindig emlegeti, hogy gyerekkorában imádta, de sok éve nem evett már.

Figyelt kérdés
2023. márc. 29. 02:02
 1/8 Rosszlovas ***** válasza:
100%
Én a helyedben kimennék egy piacra, ahol termelők is árulnak, és egy házi hústermékeket áruló termelővel megbeszélném, hogy hozzon.
2023. márc. 29. 05:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
77%
Bőrös zsírszalonnát szinte minden hentesnél kaphatsz. Lefejted róla a bőrt, amit elajándékozhatsz, a szalonnából pedig sütsz tepertőt. És még zsírod is lesz.
2023. márc. 29. 07:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Perzselt disznó nagyüzemiben szerintem már nincs is. Esetleg ahogy 1-es írta, kistermelőtől tudsz szerezni
2023. márc. 29. 07:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Kocsonya csomagban is szokott lenni de manapság forrázzák a disznót nem perzselik,más az íze.

Kistermelőknél kell keresni.

2023. márc. 29. 08:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Hentesnél tudsz venni disznóbőrt. Aztán hajrá
2023. márc. 29. 08:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
66%
Valószínűleg az csak akkor finom, amikor a frissen levágott disznót perzselik és egyből fogyasztják a bőrt.
2023. márc. 29. 13:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
83%

Többen javasolták a hentestől beszerezhető szalonna, "zsírnak való" bőrt.

A kérdező okkal írta, hogy perzselt bőrt keres, a nagyüzemi feldolgozás során már nagyon régen koppasztással dolgoznak, nem perzselnek, és az eredmény ennek megfelelően eltérő.

A perzselt bőr, fül a hőkezelés során átsült, nem sült meg teljesen, de nem is maradt nyers, mint a koppasztással készült.

Utóbbit sem az íze, sem az állaga (gumis) miatt nem ették, az teljesen nyers a perzselt, amint említettem, átsül a hőkezelés során.


Valóban olyan árust érdemes keresni, aki perzseléssel dolgozza fel a disznókat, és megbeszélni vel, hogy átsütött bőrt, esetleg fület vásárolnál tőle.

Hozzáteszem, hogy ezek is inkább frissen, sóval megszórva voltak nassolni valók, de akkor is mértékkel.

Nem mondom, hogy 1-2 nap múlva már nem jó, de nem olyan, mint frissiben.

2023. márc. 29. 14:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:

Vannak vidéki tanyagazdaságok, ahol szerveznek disznóvágással egybekötött disznótoros programot. Fizesd be és vidd el apádat. Megkapja a bal fülét, aztán rághatja. 😁


Én is szerettem kiskoromban, a sózott szalonnára dobták a felszeletelt, sózott, hófehér nyers bőrét.

2023. jún. 24. 11:14
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!