Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A rántotthús panírja miért...

A rántotthús panírja miért sül meg tökéletesre a hússal együtt?

Figyelt kérdés
Szóval miért nincs az, hogy pl a panír szénné ég, míg a hús nyers marad?
2023. ápr. 2. 16:34
 1/3 anonim ***** válasza:
80%
Nem nagy lángon kell sütni ideális vastagságú húst.
2023. ápr. 2. 17:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
58%
1 centi vastag húst kivered, besózva álljon legalább 30 percet majd panírozod és lassú tűzön megsütöd
2023. ápr. 2. 17:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
90%

A húsnak óriási vízvesztesége van, ami gőz formájában távozik, és ez még ha forró is, az olajhoz képest mégis hidegebb, és a párolgás folyamata, önmagában hőelvonással jár.

Így amíg nem szárad ki a hús, addig a bunda is nehezen ég meg. (hacsak nem extrém forró az olaj)

(és ennek az ellenkezője is elképzelhető, túl lassú sütésnél, a hús belül átgőzölődik, de nem tud elég intenzíven kipárologni a víz, és így a bunda is, szinte csak "fő" az olajban.

2023. ápr. 2. 18:14
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!