Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Szereted a csirkemájat? Te...

Szereted a csirkemájat? Te hogyan szoktad elkészíteni, hogy biztos befutó legyen?

Figyelt kérdés
Csirkemáj elkészítési módok érdekelnének, köszike
2010. okt. 8. 00:28
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Egy kis fűszer a közepébe izlés szerint bazsalikom, chili, vagy koriander vagy köménymag, vagy szeletelt baconszalonnába tekered, fogpiszkálóval rárögzíted. nyakonöntöd egy kis kolbászszírral a tepsibe, és kisütöd!


Kiprobálhatod ugyanezt ugy is, hogy aszalt szilvát raksz a közepébe, csak elötte áztasd be a szilvát pár percig vízben, vagy borban, vagy rumban ízlés szerint!

2010. okt. 8. 01:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
Én csak be szoktam dobálni forró olajba, ugyanúgy mint a krumplit, aztán megsózom, kész.
2010. okt. 8. 01:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Mi elég sokféleképpen szoktuk enni:

- egy jó kis lecsós alapra dobálva átpirítom, rizzsel esszük

- resztelt májnak is kiváló főtt krumplival

- májgombóc levesbe (egy darabból rengeteg gombóc lesz)

- baconbe tekerve, tepsiben megsütve krumplipürével

- rántva, sült krumplival vagy rizibizivel

- sok zsíron(!) rengeteg hagymát pirítok és ebben sütöm meg a csirkeméjakat. A vége felé mehet bele a só. Ha kész, lehűtöm és ezt esszük vacsorára kenyérrel, újhagymával vagy lilahagymával (kb.fél kiló zsírhoz fél kiló csirkemáj kell, ez egy négyfős családnak mondjuk 3-4 kiadós vacsora). Ha majorannával, borssal, kevés pirospaprikával is ízesíted, botmixerrel pépesítve, kihűlve, remek kenőmájast kapsz.


Azért is szeretem a csirkemájat, mert elronthatatlan, nem keményedik be, nem szárad ki, szaftos, zamatos marad, bárhogy is készíted el. Jó étvágyat hozzá!

2010. okt. 8. 06:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:

Nálunk a tejfölös verzió fogy.Jó sok hagymában,kis paradicsom-paprikában megfőzöm a májat.Teszek bele gombát is.Só-bors -delikát-bazsalikom-kakukkfű a fűszerezése.

Aztán egy nagy tejfölt krémsajttal kikeverek és beleöntöm egyet forrik és kész:) Még a gyerek is megeszi:) Krumplipürével az igazi.

De én is szoktam lecsósan is készíteni..

2010. okt. 8. 07:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
Egy napra fokhagymás tejbe beáztatom a májat. Aztán szalonnában tekerem és a sütőben megsütöm.
2010. okt. 8. 08:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat!
2010. okt. 8. 09:09
 7/9 Victory82 ***** válasza:
Szia!Én megcsinálom pörköltnek,teszek bele zöldborsót is.Hozzá rizst vagy krumplit szoktam csinálni vagy beborozom,bemustározom,baconbe tekerem és megsütöm!Mindkettő nagyon finom:)Üdv.Viki.
2010. okt. 8. 14:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 Kriszti83 ***** válasza:

Baconbe tekerve, hagymával sütve.

[link]

2010. okt. 8. 20:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 A kérdező kommentje:
köszi-köszi Mindenkinek!
2010. okt. 8. 21:43

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!