Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Maradék tejfölös csirkepaprikás?

Maradék tejfölös csirkepaprikás?

Figyelt kérdés
Mit tudnék készíteni maradék tejfölös csirkepaprikásból? Tésztával ettük, de holnap már tudom senkinek sem fog kellene. Szárnyból készült. Minden ötletet szívesen várok!

2023. nov. 1. 17:02
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
93%
Kétnapos ételt miért nem lehet megenni? Vagy csak én vagyok furi, aki szerint nem kell minden nap frisset készíteni, mert másnap is tökéletesen ehető.
2023. nov. 1. 17:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Hortobágyi húsos palacsinta.
2023. nov. 1. 17:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Mi mindig csirkéből csináljuk a hortobágyi palacsintát. Fejtsd le a csontról, daráld le és töltsd bele a palacsintába. A maradék szaftot, meg egy kis tejfölt rá, be a sütőbe és picit rá kell pirítani.
2023. nov. 1. 17:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

A tésztát, ha tiszta (nem szaftos) lehet enni lekvárral, tejföllel-sajttal, tejföllel-túróval, tejföllel-túróval-szalonnával, a csirkét ledarálod/felaprítod, és - ahogy előttem 3. és 4. írta - szintén tejföllel hortobágyi húsospalacsinta, csak nem marhából/disznóból, hanem csirkéből, na bumm.

Ugyanez a hús mehet chilis/csilis babba is, akkor viszont nem tejföl kell hozzá, hanem paradicsom, akár ketchup és - attól függően, hogy bírod-e az erőset és mennyire - chili.

De lehet belőle bolognai/milánói is... (asszem a darált húsos az eredetileg a bolognai)... de majd az itteniek kijavítanak.

2023. nov. 1. 18:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm mindenkinek a hozzászólást! Én eszem simán másnaposan is, de párom kicsit finnyagép. A palacsinta nagyon jó ötlet, és egy kis diós tészta lesz!
2023. nov. 1. 18:20
 6/14 anonim ***** válasza:
10%
Én megnézném a szárnyból készült hortobágyit. Hogy kell elképzelni?
2023. nov. 1. 18:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 anonim ***** válasza:
98%

7: ledarálod darálón. Vagy ha nincs daráló, akkor összeaprítod kedved szerint, akár nagyon apróra, mennyiségtől függően negyed óra,fél óra munkával (ha nem 20 személyre csinálod), simán meg lehet aprítani bármilyen húst.

Vagy ledarálni. Mert a csirkét is le lehet. Miért ne lehetne... Utána bekevered tejföllel, besamellel, vagy amivel akarod, és betöltöd palacsintába, vagy - miért ne - akár lasagne lapok közé. (Amit itt én fontosnak tartanék, az az, hogy amit betöltesz, az csontmentes legyen, mert nincs rosszabb, mint egy ilyen kajánál - pláne társaságban - szádba nyúlkálni, mert itt egy kis csont, ott egy kis csont.)


De ennyi.

2023. nov. 1. 18:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 anonim ***** válasza:
90%

7-es: képzeld el, a hortobágyi palacsointához az húst apróra kell vágni. A szárnyról lefejtik a húst és összedarabolják, semmi nincs, ami probléma lehetne.


Mellesleg az eredeti, régi recept szerint borjú vagy csirkepörköltböl készült, és soha nem darálták, hanem késsel vágták kis darabokra, fött hús esetében nem nehéz.

2023. nov. 1. 18:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 anonim ***** válasza:
75%

Mire a csontot és a főtt bőrt eltávolítod, nem sok hús marad. Persze nem mindegy, hogy megmaradt 6 darab csirkeszárny, vagy egy fazéknyi.

Meg aki szereti a főtt bőrt beladarálni, vágni, annak persze több. Én pár darab szárny miatt biztos nem kínlódnék palacsintasütéssel, csontról lefosztással, darálással. Lefagyasztanám, aztán ha megint megkívánjuk, felfőzném. Mást főznék.

De ez én vagyok.

2023. nov. 1. 19:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 anonim ***** válasza:
22%
#10+1. Teljesen abszurd a hortobágyi palacsinta ötlet. Látszik, hogy akik ilyeneket javasolnak mennyire nincsenek kapcsolatban a valósággal.
2023. nov. 1. 19:25
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!