Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Nagyon kezdő főzőként nehéz...

Nagyon kezdő főzőként nehéz tejkaramellát csinálni? (Omlós, bonbon édességet)

Figyelt kérdés
2010. okt. 19. 21:59
 1/8 soundcloud válasza:
nekem nem sikerült, de jó kis szén lett belőle, azóta azzal fűtünk itthon:D
2010. okt. 19. 22:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim válasza:
Én évek óta főzök ,de sajna nekem még soha nem sikerült ugy ahogy kell:(
2010. okt. 19. 22:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
Az egyik legnehezebb főzési művelet.
2010. okt. 19. 22:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:

Tejszínes karamella (omlós és nagyon finom! )


Hozzávalók:

50 dkg kristálycukor, 4 dl tejszín, 2 dl tej, 1 vaníliarúd, alufólia, a kenéshez olaj.


Elkészítés:

A kristálycukrot a tejszínnel és a tejjel lábosba öntjük. A vaníliarudat hosszában felhasítjuk, belét kikaparjuk, majd mindkettőt a lábosba tesszük. Alacsony, legfeljebb közepes hőfokon, időnként megkeverve addig főzzük, amíg világosbarna színt nem kap és elég sűrű nem lesz (olyasmi, mint egy krém). Ekkor a vaníliarudat kivesszük. Az alufóliát többszörösen összehajtva erős sínt készítünk, és a tepsiben egy 20x20 cm-es részt elkerítünk. A fóliát és a tepsit olajjal jól megkenjük. Kb. másfél cm-es vastagságban beletöltjük a karamellmasszát, elsimítjuk, majd hűlni hagyjuk. Még langyosan éles késsel 2x2 cm-es kockákra vágjuk, a tepsiben teljesen kihűtjük.

A tejszínes karamellát fémdobozba vagy alufóliával kibélelt kartondobozba rakjuk.

2010. okt. 19. 23:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 A kérdező kommentje:

Köszi! :)

Akkor nem próbálkozok vele, pedig imádom :D Ha valakinek jól sikerül, küldhet belőle ^^

2010. okt. 20. 00:03
 6/8 anonim ***** válasza:

23:46-os vagyok már bocsi,de nehogy már ne tudj összemelegíteni egy kis cukrot,tejet,tejszín,ahozz tényleg nem kell tudomány,esetleg csináld,barátoddal-barátnőddel-anyukáddal.

Sok sikert ne és persze jó étvágyat hozzá,hidd el nekem nem lehet ezt a receptet elhibázni.


Üdv

2010. okt. 20. 00:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 A kérdező kommentje:
Azt úgy kipróbálom :D Anyukámmal biztos nem, koleszos vagyok :D
2010. okt. 20. 09:56
 8/8 anonim ***** válasza:

na sziasztok, a kolléganőm és én is kipróbáltuk a receptet....csak azt nem írta meg a dréga, hogy meddig kell kutyulni. nekem pontosan másfél óra után kezdett

barnulni és sűrűsödni.azt hittem elmegy a hajam:)))

de azért a végeredmény egész jó lett, a férjemnek kifejezetten ízlik.szép kockákra tudtam törni, be is lehet

csomagolni.

a kolléganőm nem bírta kivárni, neki elterült és nem lehetett felvágni.

szóval mindenkinek szíves figyelmébe, hogy legalább másfél

órát szánjon rá, és a vége felé nyugodtan emeljen a hőfokon, mert különben az istenért nem áll össze.

na puszi nektek

2010. okt. 25. 09:59
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!