Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ételek és receptek lekvárral?

Ételek és receptek lekvárral?

Figyelt kérdés

Rengeteget tettem el a ynáron és el kéne használni. meggy, őszi, sárgabarack, eper, citromos cukkini, zöldparadicsom, fügés zöldparadicsom, levendulás alma, füge, áfonya kb ezek

amiket szoktam: tejberizs, zabkása, piskótatekercs, bundáskenyér

keresek más recepteket amihez bőven kell lekvár


jan. 9. 17:49
 1/9 anonim ***** válasza:
61%
jan. 9. 17:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Zserbó, lekváros bukta, linzer, muffinba vagy brownieba is mehet ha hígabb, leveles tésztába is tehetsz aztán úgy formázod ahogy jólesik, pite aljára is mehet egy réteg lekvár, palacsinta, fánk.
jan. 9. 18:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
84%
Pite. Kisutod vakon a tésztát, rákensz a választott lekvárból, ha van az adott gyümölcsből, teszel rá egy réteget. Mascarpone habosra vered pár kanál lekvárral, ezt rateszed a gyümölcs rétegre, aztán tejszinhabbal vagy tojashabbal beboritod.
jan. 9. 18:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Rántott camambert sajt + lekvár



Salátaöntet (oliva olaj, balzsam ecet, lekvár, szója szósz, fûszerek)



Zserbó



Fánk (akár most a csörögét mártogatni, akár a töltött szalagos)



Grízes tészta barack lekvárral



Teába keverve cukor és citromlé helyett, olyan mint egy meleg gyümölcslé.



A húsvéti bejglibe is bele lehet sütni, jót tesz a tölteléknek ha keversz bele lekvárt. A diósba a barackot, a mákosba az áfonya vagy a szilva.



Ha ilyen chutney jellegūek vannak, azokat meg sajttálhoz, quiche-be keverve.

jan. 9. 18:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
78%
A házilag eltett lekvárok évekig jók, nem KELL feltétlen gyorsan elhasználni
jan. 9. 19:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Barátfüle,linzer,lekváros bukta..

A palacsinta,gofri császármorzsa,nudli,darás tészta is jó mindenféle lekvárral.

jan. 9. 20:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Én simán szoktam olyat reggelizni, hogy a pirítósra lekvárt teszek. Nem sokat, talán egy toastszeletre egy csapott kávéskanállal (mert azért annyira édesen nem szeretem), de te rakj rá annyit, ahogy neked ízlik.


Meg linzerbe természetesen, meggylekvárral összeragasztva a legjobb szerintem, de sokan inkább a barackra esküsznek.

jan. 9. 20:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Császármorzsa,zserbó,mézes zserbó,grízes tészta,diós kosár.
jan. 10. 08:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Most jön a farsang, csinálj sok fánkot:)

Pohár krémeket is szoktam csinálni pl úgy, hogy alulra darált keksz, rá natúr joghurttal elkevert túró, rá pl eperlekvar, keksz, túrós krém, lekvár.

Zoldparadicsom nagyon finom sült húshoz.

Lekváros vajas kenyér:)

Grizes tészta

Mocskos tészta (ez csak főtt tészta szilvalekvarral osszekeverve)

jan. 15. 19:15
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!