Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Bevált kenyér/zsemle/kifli...

Bevált kenyér/zsemle/kifli receptetek van? Esetleg amit utána fagyasztani is lehet és újra melegítésnél is ugyan olyan finom?

Figyelt kérdés

Átszeretnék térni a házi pékáru sütésére, és érdekelne kinek melyik recept vállt be.

Egyedül élek, így elég fontos lenne hogy esetlegesen fagyasztható legyen, mert így akkor nem napi szinten kellene sütnöm.

Köszi ha segítesz.



jan. 12. 08:16
 1/7 anonim ***** válasza:
93%

Minden pékáru fagyasztható. Én a kenyeret szeletelve fagyasztom és reggel piritom. Zsomleket stb meg este veszem elo es reggelre kiolvad.

Gondolom kovászolni nem akarsz, en kovaszosat sutok Szabi a pék receptje alapján.

Ha te maradnál az élesztőnél, akkor Limara blogját ajánlom. Pékárukból ő az egyik legjobb. Garantáltan minden jól sikerül amit tőle csinál az ember.

Illetve ha most fogsz eloszor kelt tesztaval dolgozni es nincs dagaszrogeped akkor turelem. Sajnor kezzel dagasztani nagyon lassu folyamat

jan. 12. 08:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
Ha esetleg ráunnál a bolti zsemle is fagyasztható.
jan. 12. 08:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
90%
Youtubeon TT Konyhája kifli receptje szerintem jó, ha szpatni akarom magam és nem boltban veszem akkor úgy csinálom
jan. 12. 08:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
0%

"Bevált kenyér/zsemle/kifli receptetek van?"

Van.


"Esetleg amit utána fagyasztani is lehet és újra melegítésnél is ugyan olyan finom?"

Ezt a világon összes létező pékáru tudja.

jan. 12. 10:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
Kalci receptek!!
jan. 14. 17:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:

Ez jó:


[link]

jan. 15. 09:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:

Szia. Én pár napja sajtos stanglit sütöttem és abból készült gyros kifli

50 dkg félfogós liszt (fele sima, fele retesliszt)

1 evokanal só (nyugi nem lesz sos, kell bele)

1 poreleszto

1 kk. Cukor

1,5 dl

1,5 dl tej

5 dkg reszelt sajt +a tetejére

7 dkg Rama

A száraz összetevőket osszekevered, egy lábasban kis lángon elkezdem langyositani a vajat a tejet és a vizet, majd a keverékhez adom és belereszelem a sajtot, majd jól kidagasztod. Letakarod és langyos helyen 1 órán át keleszted. Ha megkelt 6 gombócot formázol, majd elkezded ovális formára kinyujtani, majd a hosszabb végén feltekered. Tepsibe teszed és hagyod ismét duplájára kelni. Ezután szobahomersekletu (ne hűtő hideg tejjel, mert osszeesik) lekened és reszelt sajttal a tetejet megszorva also-felso sutesen 165°-on nekem majdnem fél órát sült.

Isteni magában is, pláne melegen :)

jan. 15. 19:05
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!