Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Bácskai rizses húst leírjátok...

Bácskai rizses húst leírjátok hogy kell nagyon finomra készíteni?

Figyelt kérdés

Mert a receptek között elveszek hiába ez nem egy hude bonyolult ètel. Bele főzzem a rizst vagy külön ?

Vagy van olyan recept is ahol sütőben sütik a rizzsel együtt az milyen lehet??



jan. 28. 17:19
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
78%

Elöször elkezdesz fözni egy disznópörköltet a szokásos módon.

Másik edényben paprika-paradicsom-hagymából lecsót készítesz, de minimális vízzel.

Amikor a pörkölt majdnem kész, belekevered a lecsót, beleteszed a rizst, hozzáteszel annyi vizet, ami a rizs kétszerese (A pörkölt levét is számítsd bele!), felforralod, megkóstolod - só a legtöbbször kell még hozzá -, utána egész kis lángod lefedve addig fözöd, amíg a rizs megpuhul.

Amikor a rizst beleteszed, utána lehet sütöben is összefözni, ennek annyi elönye van, hogy nem tud leégni az alja, de csak olyan edény jöhet szóba, amin nincs müanyag.


A rizst mindenképpen bele kell fözni, mert csak így veszi be a pörkölt+lecsó ízét. Ha csak belekevered, akkor sokkal kevésbé lesz finom, akkor pörkölt rizs körettel.

jan. 28. 17:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/21 anonim ***** válasza:
64%
Én eredetileg belefőztem a rizst, de vagy nem főtt meg rendesen, vagy szottyos lett. Most már külön főzöm, és pirospaprikát is teszek bele. Mikor megfőtt, összekeverem. Ha van időm meg türelmem, lecsót is teszek bele.
jan. 28. 17:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/21 A kérdező kommentje:

Sajnos attól tartok hogy vagy nem fő meg vagy szottyos lesz, erre valami tipp?

Nehéz így besaccolni a víz mennyiségét is.

jan. 28. 17:41
 4/21 anonim ***** válasza:
76%
#2 vagyok, én ezért főzöm külön. Miután összekevertem, még rottyan egyet.
jan. 28. 17:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/21 anonim ***** válasza:
76%
Nekem csak egyetlen rizsfajtát sikerül a pörkölttel együtt puhára főzni, a Himalája Basmati rizst. Csak ebből tudok tejberizst is csinálni, minden másfajta rizs közepe kemény marad, ha nem simán vízben főzöm.
jan. 28. 17:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/21 anonim ***** válasza:
91%

AHogy írtam, kiméred, hogy a rizs mennyiségének duplája legyen a folyadék (Egy bögre rizs, két bögre víz). Ha a pörkölt nem vizes, akkor soha nem lesz így sem kemény, sem túlfött.

A külön belekevert rizs sokkal kevésbé ad jó eredményt.

jan. 28. 17:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/21 anonim ***** válasza:
81%

Az elsővel egyetértek, a bácskai rizseshús attól bácskai, hogy lecsós, másrészt arról rizseshús, hogy a rizs és a hús együtt készül.

Alapesetben kicsit nedvesebbre szokás hagyni, nem pergősre hagyva készül.


Amit az első írt, úgy tökéletes lesz, nyugodtan próbáld meg.

jan. 28. 19:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/21 anonim ***** válasza:
100%
1. Miért kellene a lecsoba akár egy csepp viz is????
jan. 28. 23:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/21 anonim ***** válasza:
100%
8-as: az elsö vagyok, és tökéletesen igazad van, a rendes lecsóba nem kell víz, de a többség a lecsót "fözi", méghozzá elég bö vízben - ez ugyan számomra érthetetlen, de ha vizes lecsót tesz a rizseshúsba, akkor nem sok íze lesz, ezért írtam bele.
jan. 29. 08:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/21 A kérdező kommentje:
Azért ha egyáltalán njncs benne víz előfordul h leég.. ( sajna tapasztalat )
jan. 29. 08:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!