Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit rontottam el? Madártej...

Mit rontottam el? Madártej készítés. Miért főtt meg a tojás habosítás után?

Figyelt kérdés

Felforraltam a tejet, külön felvertem a tojássárgáját a cukorral.


Kis meleg tejjel utána még vertem a habot.

Majd lassan egybeöntöttem.


Nem is lett sűrű, és kicsapódott a tojás.



Hogy csináljam legközelebb?!


ápr. 27. 19:40
 1/8 anonim ***** válasza:
85%

Mert amit csináltál, annak semmi köze a madártejhez.

Keress a neten rendes receptet, a madártejnél a cukorral kikevert tojássárgáját fözik meg mártásnak, a felvert habot meg külön fözik meg habgaluskának, nem öntik bele

ápr. 27. 19:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
ápr. 27. 20:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
72%
Jujj. Mit műveltél? A fehérjét kemény habbá vered a cukor kisebbik felével, gyöngyözve forró tejbe szaggatod, oldalanként egy-egy percig főzöd a galuskákat, aztán félreteszed őket egy nagy szűrővel bélelt tálba (a lecsepegő tej így nem vész kárba, és mehet vissza a lábasba a többihez). A tojássárgákat elkevered a többi cukorral és a receptben megadott mennyiségű liszttel/keményítővel, egy merőkanálnyi még mindig gyöngyöző tejjel simára kevered, utána az egész kevercset beleöntöd a lábasba és közepes hőfokon egy-két perc alatt sűrűre főzöd.
ápr. 27. 20:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
70%
Nem a tojás sárgáját kell felverni, hanem a fehérjét.
ápr. 27. 20:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 A kérdező kommentje:
Utolsó: a linkelt videóban is felveri a sárgáját a cukorral.
ápr. 27. 20:58
 6/8 A kérdező kommentje:

A fehér hab nem volt problémás, a sárgája volt a gond.


Hiába öntöttem a felvert sárgáját a tejbe, nem sűrűsödött be, hanem kivált belőle a sárgája.

ápr. 27. 20:58
 7/8 anonim ***** válasza:
81%

A sárgáját a tejjel csak nagyon óvatosan lehet összemelegíteni, és max. 84 fokig lehet főzni és közben folyamatosan keverni kell.

Alapvetően nem kell bele sem keményítő, sem liszt, tehát nem lesz olyan sűrű, mint egy puding.

ápr. 27. 21:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
88%

Nem szabad forralni a sárgájaval a tejet mert megfő kicsapódik.

Ha felforr lehúzod a tűzről és utána rakod hozzá a sárgáját.

Fehérjét egyébként mikróban szoktam.

Ha fel van verve a cukorral fél perc és kész,Kiszaggatva tányéron.

ápr. 28. 08:21
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!