Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Aki szokott készíteni hulalás-...

Aki szokott készíteni hulalás-sport szeletes sütit, segítene?

Figyelt kérdés
Mennyi ideig kell olvasztani a csokit? Mennyire lesz folyékony? Én alig merem olvasztani, nehogy karamellizálódjon, de így meg olyan kemény marad, hogy nem lehet összekeverni a hulalával. Kb., mint ha darabokban beledobálnám a krémbe. Nálatok hogy megy ez?
2010. nov. 3. 10:44
 1/5 anonim ***** válasza:
Bocsi nem ismerem ezt a süti receptet, de csokit olvasztani tudok. :) Gőz felett olvaszd, akkor nem fog karamellizálódni. Állandóan kevergesd, míg folyékony nem lesz. Csak bátran! Ha gőz felett olvasztod, nem lesz semmi baja, nem lesz darabos,sem kemény és nem fog karamellizálódni sem. Egyébként érdekelne ez a recept, ha leírnád, nagyon megköszönném. :)
2010. nov. 11. 11:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:

Jaj, de megdobbant a szívem, amikor láttam, hogy jött válasz! Köszi szépen az ötletet! :)


Ez a receptje:


Hozzávalók:


1 cs szögletes háztartási keksza

áztatáshoz: 1,5 dl tej

2 evőkanál cukor

fél dl rum (vagy 1 ek rumaroma)


Krém

3 csomag karamellás pudingpor

8,5 dl tej

0,5 l Hulala

4 nagy Sport szelet


A kocka háztartási kekszet édesített tej és rum keverékébe beáztatjuk (ne ázzon szét!), majd egy közepes méretű tepsit kirakunk vele úgy, hogy mindenhol fedje a tepsi alját.

A karamellás pudingport kevés hideg tejben elkeverjük, ízesítjük cukorral és a 8,5 dl tejben felfőzzük, hogy jó sűrű legyen és még forrón a kekszre öntjük.

A fél liter tejszínt habbá verjük és a háromnegyed részét a karamellpuding tetejére tesszük, ha már kihűlt a pudingkrém.

A maradék tejszínbe beletesszük a sportszeleteket felolvasztva.

(A csokit mikróban lehet felolvasztani, de figyeljünk, hogy kevés idő kell neki, mert karamellizálódik. Ez kerül a tetejére.) Hűtőbe tesszük, másnap lehet enni.


NAGYON FINOM!!! Nálunk nagy kedvenc, de a megítélése mindig azon múlik, hogy éppen milyen állapotú volt a sport szelet készítés közben... :( Na de legközelebb kipróbálom gőz felett! Köszi még egyszer! :)

2010. nov. 11. 11:23
 3/5 anonim ***** válasza:
Szia! Köszi a receptet! De kár, hogy sport szelet kell hozzá, én azt hittem sima táblacsoki. Kint élek Angliában és itt nem lehet kapni sport szeletet. :( Mindegy. Próbáld ki nyugodtan gőz felett. Én pont most a napokban csináltam egy sütit, amihez csokit kellett olvasztani. Eddig én is mindig mikróban olvasztottam a csokit, de vagy karamellizálódott vagy darabos lett, szóval sosem volt tökéletes. Aztán most kipróbáltam gőz felett és tökéletes lett, kicsit tovább tart mint mikróban, de jó lesz. :)
2010. nov. 11. 11:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 A kérdező kommentje:
Ott is biztos lehet kapni valamilyen rumos csokit, nem? Vagy pedig kávésat, és akkor az aljára a kekszet is nem rumos tejbe, hanem kávés tejbe áztatnám, és valami Kapucíner-szerű csokit kevernék a tetejébe. :)
2010. nov. 11. 12:19
 5/5 anonim ***** válasza:
Majd körülnézek. Mégegyszer köszi a receptet és a tippet! :)
2010. nov. 12. 00:38
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!