Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kell sertéscombból...

Hogy kell sertéscombból húslevest készíteni?

Figyelt kérdés

Egyszer ettem a menzán olyan húslevest, hogy kockára vágott húst, illetve zöldségeket tartalmazott, nagyon ízlett, de sehol nem találom a receptjét, csak olyat, ami fejhúsból vagy csirkéből készült.

Én erre lennék kiváncsi.

Szeretném, ha olyanok írnának, akik már kipróbálták.


2010. nov. 4. 18:40
 1/8 anonim ***** válasza:

Hát leírtad Te is.

Nem csontos húst teszel bele, hanem kockára vágottat.

A hús mellett még zöldségféléket teszel bele.

Ezt még lehet variálni darálthússal. Nagyon finom levesek ezek.

2010. nov. 4. 18:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
ZSiradékon -akár sült füstölt szalonnát piritva - pirits hagymát. Rá a kockára vágott hust, Jól kipiritani, fehérre. Felöntöd vizzel, bele egy leves kocka, só. Kockára vágott sárga répa, fehér répa, zeller, karalábé, krumpli. Puhára főzöd. Egy üveg zöldbab. l babérlevél. Ha puha, berántod vékonyan. Kb fél deci zsiradékon 2-3 kanál lisztet zsemle szinüre piritod, majd felengeded hideg vizzel, és a levesbe főzöd. 10-15 perc alatt készre főzöd. Eheted tejföllel is.
2010. nov. 4. 19:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
Ha ugyanezt a hagymánál piros paprikával szórod meg, köménymaggal izesited, és kihagyod a rántást, és a zöldbabot, akkor gulyás leves lesz. Igaz az a marha lábszárból a legjobb, de ez is jó lesz.
2010. nov. 4. 19:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszi mindkét tippet, a másodikba most nem vágnék bele, mert a zöldbabot párom nem szereti ( én sem rajongok érte ), viszont a 2.válaszírótól kérdezem, hogy ha pörköltalapot csinálok és abban pirítom meg félig a húst és azt teszem bele a levesbe, akkor is megkapom a kívánt jó eredményt?Kösz a választ.
2010. nov. 4. 19:41
 5/8 A kérdező kommentje:

19:39-es bocs, csak most láttam a válaszodat.

Gulyás levest tudom hogy így kell csinálni, de most nemrég olvastam, hogy valaki csinál egy sima zöldséglevest zöldségekkel, rántás nélkül, és ebbe teszi bele az elkészült pörkölthúst.

Szerintem anno, amit ettem, az is így készülhetett.

De - term - várom a további tippeket is.

:-)

2010. nov. 4. 19:47
 6/8 anonim ***** válasza:

azt amit te mondasz nálunk "becsinált levesnek" hívják.

Pörköltet csinálsz a húsból: tegyél alá hagymát, paprikát bőven, egy kicsi paradicsomot, egy tyúkhúsleveskockát, sót, borsot.

Ez azért jó, mert a maradék pörköltből is tökéletes.

Ha kész: felereszted vízzel, teszel bele zöldségeket, babérlevelet(fontos!)és készre főzöd. Sok petrezselyem zöldjét tégy bele.

Ha kész: tehetsz bele híg-borsos rántást - de én ezt a részét kihagyom.

2010. nov. 5. 12:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 A kérdező kommentje:

De jó, hogy leírtad!Én is erre gondoltam.

Köszi szépen!

2010. nov. 5. 14:11
 8/8 anonim ***** válasza:
nincs mit :)
2010. nov. 6. 04:54
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!