Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen olyan tiramisu recept...

Milyen olyan tiramisu recept van, amibe nem mascarpone kell, vagy egyáltalán nem is kell bele sajt?

Figyelt kérdés
2009. jan. 9. 16:42
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
akkor az már nem tiramisu
2009. jan. 9. 17:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Nekem van:


TIRAMISU


Hozzávalók:

1 cs. Gála főzés nélküli vaníliás pudingpor + 5dl tej

1-2 cs. Tejszínhab por ( amennyi 3dl tejhez kell ) + 3dl tej

1 cs. Babapiskóta

1 adag kávé ( kb. 2-4 személynyi )

1 rumaroma

1 natúr vajkrém


Elkészítés:

A pudingot és a tejszínhabport a leírásuk szerint elkészítjük, ezeket összekavarjuk, hozzáadjuk a vajkrémet és a fele rumot. Kikavarjuk habverővel.


A kávét kb. ugyanannyi tejjel és a másik fél rummal összeöntjük.


Egy jénaiba vagy tálba egy sor krémet teszünk ( kb. ujjnyit ), aztán egy sor babapiskótát, amit összetördelve megmártottunk a kávés-rumos tejbe. Utána még egy sor krém, még egy sor piskóta következik, majd krémmel fedjük. Tehetünk bele mazsolát is. Tetejét kakaóporral és/vagy őrölt kávéval megszórjuk, majd hűtés után jóízűen fogyasztjuk.

2009. jan. 9. 17:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim válasza:

Hamis Tiramisu


Gyorsan elkészül

Hozzávalók:


Az alaphoz:

- babapiskóta

- fekete kávé


A krémhez:

- tejföl (450g-os)

- 1 tojás

- 10 dkg liszt

- 10 dkg margarin

- 10 dkg porcukor

- 2 zacskó vaniliás cukor


- 1 e.k.kakaópor és mandula a szóráshoz


Elkészítés:


Egy 24cm átmérőjű kerek tortaformát kibélelünk (az ízlés szerint édesített) kávéba mártogatott babapiskótákkal. Ezután a krém összes hozzávalóját egy nyeles főzőedénybe tesszük és mérsékelt lángon, állandó kevergetés mellett sűrű krémmé főzzük. Az elkészült krémet a babapiskótára öntjük és hűtőbe tesszük 1-2 órára. Ha a krém megdermedt, a süteményt leszórjuk cukrozatlan kakaóporral és egy kis pirított mandulával. Isteni finom! Jó étvágyat kívánok hozzá!

2009. júl. 7. 20:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim válasza:
Nagyon egyszerű: mascarpone helyett natúr vajkrémet kell használni tojással és tejszínnel összekeverve. Az íze talán még finomabb lesz mint az eredeti, ez tuti.
2011. máj. 8. 19:45
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!