Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Jó bon-bon recept? Vagy olyan...

Jó bon-bon recept? Vagy olyan oldal ahol találhatok?

Figyelt kérdés
2010. nov. 25. 20:50
 1/3 anonim ***** válasza:
Írd be a Google-ba,ott sok jó receptet találsz.
2010. nov. 25. 21:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

Marcipánkrémes bon-bon:


Hozzávalók: a töltelékhez: 15 dkg marcipánmassza, 5 dkg fehér csokoládé, 1 dl tejszín, pár csepp mandulalikőr (ha nincs, akkor mandula aroma, de fehér nem zöld)


a csokihoz: 20 dkg olvasztott (szigorúan 40 fokon) étcsokoládé.


Elkészítés: a tejszínt feltesszük melegedni és a forrástól számítva 1 perc után levesszük a tűzről. Ekkor elkeverjük benne a fehér csokoládét, a darabokra vágott marcipánt és csomómentesre keverjük.A végén hozzátesszük a mandulalikőrt, vagy aromát is. Kb. 1 órára betesszük a hűtőbe. Addig a szilikon formát kikenjük egy rétegben az olvasztott csokival, majd az is mehet a hűtőbe. Amikor teljesen megszilárdult a csoki, akkor kivesszük és még egy réteget kenünk rá. Ez azért kell, mert amikor alulról kinyomjuk a csokit a formából ne törjön össze. Ismét visszatesszük a hűtőbe. Amikor a marcipánkrém kicsit megdermedt, akkor elővesszük a csokiöntő formát és a krémmel megtöltjük, majd a tetejét ismét olvasztott csokival kenjük le, úgy, hogy mindenhol zárja le a tölteléket. Ismét hűtőbe tesszük, legjobb egy éjszakára, feltéve, ha kibírjuk addig. Másnap kinyomjuk alulról óvatosan a formából és kapszlikba téve jól zárható dobozba, hűvösre tesszük és talán kibírjuk karácsony estig, hogy ne torkoskodjuk el mindet...


Nagggyon finom, jó étvágyat hozzá!

2010. nov. 26. 20:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:

Baileyses trüffelkrémes praliné:


Hozzávalók: a töltelékhez: 10 dkg fehér csokoládé, 5 dkg tejcsokoládé, 1 dl tejszín, 1 dl baileys, 2 kiskanál nescafé.


a bevonathoz: 30 dkg jó minőségű étcsokoládé,


Elkészítés: a töltelékhez a fehér csokit és a tejcsokit feldaraboljuk, a tejszínt 1 percig forraljuk, majd levesszük a tűzről és beletesszük a tejcsokit és a fehér csokit és addig keverjük, amíg felolvad. Kb. 20 percig hűlni hagyjuk, majd jó habosra keverjük. Közben kb. 40 fokos víz fölött megolvasztjuk az étcsokoládét és bármilyen formát kikenünk vele egy rétegben, majd hűtőbe tesszük. Amikor megdermedt a csoki, még egyszer kikenjük és ismét hűtőbe tesszük. Ha ismét megdermedt, akkor beletöltjük az előzőleg elkészített krémet, a tetejét csokival zárjuk le és hűtőbe tesszük legalább egy órára. Kivéve a hűtőből, a formából simán kinyomjuk. Ha valaki akarja, akkor lehet még díszíteni a tetejét színes cukorral, magokkal, vagy bármivel.


Nagyon finom, jó étvágyat hozzá.

2010. nov. 26. 20:46
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!