Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Várom a barátomat. Hal van...

Várom a barátomat. Hal van itthon de még sose csináltam. Hogy csináljam meg hogy finom legyen?

Figyelt kérdés

Paprikás lisztbe forgatva szereti ennyit tudok. Olajban meddig kell sütni? elég fagyott még... Mennyi sót, borsot lisztet mit tegyek rá?

Segítsetek, nemtudok főzni:)

köszi

17l


2010. dec. 3. 17:08
 1/9 anonim ***** válasza:
Milyen hal? Keszeg? ponty-szelet? Tengeri mirelit?
2010. dec. 3. 17:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:

Először is tudni kellene, milyen az a hal? Tengeri, vagy édes vízi?


Ha pl kárász, akkor érdemes beirdalni, majd a kis bevágásokba szór egy kis sót és hagyd állni egy fél órát.


Irdalás

"Az irdalásnak több célja van. Elsődleges cél, hogy irdalás során főleg a gerinc mentén lévő húsban a szálkák felaprózódnak, így az elkészült étel könnyebben fogyasztható. A jól beirdalt halszelet könnyebben átsül vagy átfő. Ezen kívül a szép irdalás dekoratívabbá teszi az elkészített ételt.

Az irdalás lényege az, hogy a megtisztított hal bőrfelőli oldalán éles késsel minél sűrűbben (kb. 3-5 mm) kereszt irányban bemetszéseket teszünk. Néhány órás pácolás ugyanis megpuhítja az apró szálkákat. "


Utána picit megborsozhatod, vagy esetleg tehetsz valami halas (előre bekevert - bolti) fűszerkeveréket a paprikás lisztbe. Ne legyen túl piros a liszt a paprikától, inkább csak halvány piros. Ebbe beleforgatod a halat és mehet az olajba. Közepes lángon elég sütni, mert ha túl forró az olaj, akkor gyorsan megég a paprika és keserű lesz. Mikor szép pirosra sült, tedd ki egy papír törlőte, hogy ne legyen túl olajos a hal.

2010. dec. 3. 17:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 A kérdező kommentje:
köszi:) Igyekszem:) Nemtudom milyen hal, talán hekk.
2010. dec. 3. 17:37
 4/9 anonim ***** válasza:

[link]


Van paprika-liszt arány is írva.


Sok sikert!

2010. dec. 3. 17:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
37%

ha van még időt panírozd be fagyosan, úgy a legfinomabb a hekkfilé.jó forró olajban süsd, de közben azért mérsékeld a lángot. pláne, ha egy kis tartár is van hozzá mennyei.

köret rizs vagy krumpli.

ügyes légy :))

2010. dec. 3. 17:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 A kérdező kommentje:

köszi:) most még tanulnom kell, kb fél 9re jön csak:)

nagyon rendesek vagytok:)

2010. dec. 3. 18:03
 7/9 anonim ***** válasza:

Hekk mellé még nagyon jó köret a hagymás krumplisaláta is.


[link]

2010. dec. 3. 18:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
Hogy sikerült a vacsi?
2010. dec. 4. 08:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 A kérdező kommentje:

köszi:) hát nem volt otthon semmi köretnek így paprikáslisztbe forgatott hal lett kenyérrel és ubival. Izlett a barátomnak:) És nekem is:)

Köszi a segítséget

2010. dec. 4. 15:32

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!