Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A legjobb házi készítésű...

A legjobb házi készítésű Raffaello?

Figyelt kérdés
2010. dec. 11. 21:56
 1/3 anonim ***** válasza:

Azt nem merném mondani, hogy a legjobb, meg azt se, hogy Raffaello, inkább csak fehér kókuszgolyó, de a gyerekek szeretik.

Két deci tejszínt felforralni, benne 1 tábla fehércsokit (Milka) felolvasztani, bele 2-3 evőkanál tejpor, 8 deka darált babapiskóta és 10 dkg kókusz (nekem inkább kicsit kevesebb). Fél órára mélyhűtőbe, majd összegombócolni és kókuszreszelékbe forgatni. Ebből kb 9 db lesz.

2010. dec. 11. 22:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
Ja, a közepébe persze a héjától megszabadított mandula.
2010. dec. 11. 22:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim válasza:

Szia!

Én egyik évben húsvétkor elkészítettem egy ilyen sütit. Nem a hagyományos raffaello volt, hanem a neve "Tepsis Raffaello". Bár te talán a golyóformájúra vagy kíváncsi, de ha nem baj, leírom ezt is, hátha vkinek megtetszik. Valami eszméletlen finom volt! Kár, h épp fogyókúráztam. :)

Tészta: 6 tojásfehérje, 20dkg cukor, 10dkg liszt, 10dkg kókusz.

A fehérjét habbá vertem, hozzáraktam a cukrot. A lisztet és kókuszt összekevertem, és óvatosan beleforgattam a habba. Vajas+lisztes tepsiben megsütöttem, kb. 20perc.

Krém: a 6 tojás sárgája, 1 van. puding, 4dl tej, 25dkg cukor, egy kocka margarin.

A sárgáját a pudingporral, 1dl tejjel és a fele cukorral simára kutyultam. A többi(3dl), épp forrásban lévő tejhez öntöttem, és felfőztem sűrűre. A margarint a másik fele cukorral habosra vertem, és a kihűlt pudinghoz kevertem kanalanként. Rásimítottam a hideg tésztára, a tetejét kókusszal megszórtam, és mogyoróval kirakosgattam. Szép és finom volt!

2010. dec. 12. 13:28
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!