Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Írnátok egy bevált hókifli...

Írnátok egy bevált hókifli receptet?

Figyelt kérdés
Zsirral vagy RÁMA margarinnal a jobb?
2010. dec. 13. 10:35
 1/3 anonim ***** válasza:

Ez egy régi bevált recept.


5 dkg élesztőt 1 dl tejbe áztatjuk, hozzáadjuk a 4 dl tejfölt, 4 dl ZSÍR és a pici sót. Jól összedolgozzuk, bele a 40-50 dkg lisztet ( sajnos nem tudom pontosan mennyi, de amennyit felvesz) Közepesen kemény tésztát gyúrunk. Fél cm vastagra nyújtjuk és kerek szaggatóval kiszaggatjuk. Ezután lekvárt, diót, mákot tehetünk bele. Kifli alakúra felsodorjuk és tepsibe tesszük. A tetejét nem kell megkenni. Sülés után forrón meghintjük porcukorral.

2010. dec. 13. 11:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

kb 60 hókiflihez: 32 dkg liszt, 11 dkg darált dió, mogyoró vagy mandula 9-10 dkg cukor, 22.5 dkg vaj, 1 teáskanál vaníliaaroma

Darabold fel a vajat, és keverd hozzá a lisztet.

Add hozzá a vaníliaaromát, majd gyúrd össze az összes többi hozzávalóval. Vigyázni kell, hogy a vaj ne puhuljon meg nagyon, mert akkor nagyon törékeny lesz a kész sütemény.

Általában 4 rúdra osztom, abból vágok le kisujjnyi darabokat, amikből a kifliket formázom. 175 fokon 15-20 percig sütöm ipari villanysütőben.

Nem tudom, hogy zsír vagy margarin lenne-e jobb, én mindig vajjal csinálom, mert étteremben sütöm, úgyhogy nem én fizetem az alapanyagot.

2010. dec. 13. 11:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm az első levélíró hókiflijére gondoltam.

A másikat is köszönöm!

2010. dec. 14. 12:10

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!