Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Töltött dagadó/hasaaljához...

Töltött dagadó/hasaaljához keresek bevált receptet gomba és darált hús nélkül, de májasat!?

Figyelt kérdés
Aki válaszol,kérem írja meg hogy nyersen teszi bele a májat vagy a hagymával dinsztelve,tehát tényleg aránylag pontos legyen.Ha kell leírom mekkora darab /?kg/ húst sikerült vennem.Próbálta már valaki sütőzacskóban sütni?Vajon úgy milyen lenne?
2010. dec. 23. 07:53
 1/3 anonim ***** válasza:
Nem tudok neked grammos receptet írni, mert mindig szemre és ízre készítem az ilyesmit, és sokszor variálok rajta apró részleteket. A tölteléked alapja mindig a dinsztelt hagyma, áztatott és kifacsart zsemle, 1 nyers tojás, só, bors, esetleg pirospaprika (van, amikor kihagyom). Ehhez jönnek hozzá kedved és ízlésed szerint az egyebek. Ha most májasat szeretnél, akkor fogj egy darab májat (vagy több csirkemájat, stb.), vágd apróra vagy kapard el. Ha vágtad, érdemes a hagymával egy kicsit összeforgatni, sütni és így tenni a töltelékbe, ha kapartad (vagy aprítóban pépesítetted), akkor nyugodtan akár nyersen is mehet a töltelékbe. Máj mellé nagyon jó a majoranna, ne spórolj vele. Arra vigyázz, hogy a máj süléskor eléggé bekeményíti a tölteléket, ezért a szokottnál kicsit több hagymát és eggyel több tojást adj hozzá. Állag-, íz- és látványjavítónak főtt tojást és metélőhagymát is szoktam a töltelékbe aprítani, de ez megint ízlés és szokás dolga. Zsákban is sütheted, de a sütés végén mindenképpen javaslom, hogy nyisd ki a tetejét és hagyd hagyományos módon is megpirulni a húst.
2010. dec. 23. 09:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm!Csirkemájas lesz,csak nem tudtam dönteni mert sok helyen a hagymával dinsztelik meg,és sok helyen olvasni azt hogy kaparva teszik bele.Nem tudom mi a különbség ízre illetve a sütés utáni állagra.A főtt tojás és a sok majoranna benne lesz!Anyukám mindig nagyon finoman csinálta csak nem emlékszem erre a májas dologra.Bár Ő gombát is tett bele,de a párom nem szereti :-(
2010. dec. 23. 10:01
 3/3 Harmoka ***** válasza:
Csirkemájjal töltött dagadó: A májat nagyon vékonyra vágjuk. Két evőkanál olajon megfuttatunk 1 fej reszelt vöröshagymát, belekeverjük a májat, ízesítjük sóval, törött borssal, majorannával - esetleg egy kevés elkapart fokhagymával - és 10 percig pároljuk, majd hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, hozzákeverünk egy áztatott kifacsart szemlét, egy apróra vágott főtt tojást, egy evőkanálnyi vágott zöld petrezselymet és egy nyers tojást. A masszát a dagadóba töltjük, a nyílást hústűvel összetűzzük. A húst sóval bedörzsöljük, megolajozott fóliába lazán becsomagoljuk - a fólia szélét szorosan zárjuk le -, és előmelegített sütőben kb. fél óráig sütjük. ekkor a fóliát lebontjuk és a húst még 10-15 percig pirítjuk. Hidegen is melegen is nagyon finom.
2010. dec. 23. 10:03
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!