Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Engem ünnepi életek receptjei...

Engem ünnepi életek receptjei érdekelnének, amik egyszerűek, finomak. Ha tanácsolnátok valamit vagy írnátok receptet megköszönném?

Figyelt kérdés
2010. dec. 23. 16:48
 1/8 anonim ***** válasza:
Milyen ünnepre gondolsz? Minden ünnepnek meg vannak a maga ételei.
2011. febr. 9. 16:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:

igen, írjál többet, családi, baráti öszejövetel, soktányéros hagyományos terítékes, vagy egyszerűbb,de látványos svédasztalos megoldásra gondolsz.

ha tudjuk, könnyebben tudunk segíteni.

üdv.

2011. febr. 9. 16:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 A kérdező kommentje:
Barátomat lepném meg valami különleges étellel
2011. febr. 9. 17:10
 4/8 anonim ***** válasza:
72%
ha a halat szereti, ajánlanám a harcsapaprikást ,juhtúrós kapros galuskával.egyáltalán nem nehéz, ha pörköltet tudsz főzni.ha kéred, részletesebben is leírom.
2011. febr. 9. 17:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
57%
vagy, amit még szoktam ünnepekre, gombás töltelékkel töltött hústekercs, amibe aszalt szilvát is teszek, és baconba tekerve sütöm meg.vajas krumplipürével nagyon finom.
2011. febr. 9. 17:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 A kérdező kommentje:
A második érdelekelne nagyon, ha leírnád nagyon megköszöném
2011. febr. 9. 18:50
 7/8 anonim ***** válasza:

leírom szívesen, bár kicsit hosszú lesz.elkészíteni nem bonyolult.

szép nagy tenyérnyi sertéscomb vagy pulyakemell szeleteket

kiklopfolsz és besózol finoman.

vegyünk alapul 8 szép szeletet.

ehhez 3 kockáravágott szikkadt zsömlét lelocsolsz tejjel és hagyod, hogy megszívja magát. villával, majd kézzel el kell morzsolni, ne legyen latyakos.ráütsz egy tojást,borsozod ,sózod, vágott petrezselyemmel is megszórod.

egy közepes hagymát finomra vágva, zsíron/olajon megdinsztelsz és rádobsz 22-25 deka vékonyra szelt gombát.

ezt is picit sózni, párolni. ha elfőtte a levét, és zsírjára sült, hozzáadod a zsömlemasszát és addig kevergeted, míg egy kissé megszilárdul. hagyod hűlni egy kicsit.

a kissé kihűlt masszát naggyából elosztod 8 részre.

a tenyeredbe fogod a hússzeletet ks elsimítod rajta a tölteléket. a széléhez teszel két szem magnélküli aszaltszilvát és föltekered. ha ez is meg van, akkor egy baconba tekered a töltött húsokat.

ha nagyon dudi, esetleg hústűvel, vagy fogpiszkálóval rögzítheted.

zsírozott tepsibe rakod két sorba, és egy icipici /2-3 kanálnyi/ vizet öntesz alá. szorosan lefóliázod és kb 45 percig sütöd.

a fóliát levéve meg kell forgatni és szép pirosra sütni.

ha mindez meg van, legalább 10-15 percet pihentetni kell, utána ferdén félbevágva, vagy akár szeletelve tálalni.

nagyon kellemes ízű és mutatós fogás.

a krumplipüré nagyon illik hozzá, de, ha extrábbat akarsz,keress rá a hercegnő burgonyára.

üdv és sok sikert:)

2011. febr. 9. 19:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm!
2011. febr. 11. 11:24

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!