Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Melyik tészta lesz finomabb a...

Melyik tészta lesz finomabb a gesztenyés kiflihez, az, amelyik 35dkg lisztből készül 20 deka vajjal, vagy az, amelyik 25dkg lisztből készül ugyanannyi vajjal?

Figyelt kérdés
A 35 dekáshoz 2 tojássárgáját írnak, a 25 dekáshoz hármat. Minden más egyezik.
2010. dec. 27. 16:45
 1/4 anonim ***** válasza:

én az előzőt választanám, nekem is hasonló a saját receptem.

30 dkg liszt

20 dkg vaj

1 tojás sárgája

10 dkg porcukor

egy csipet só

pár kanál tejföl.


szerintem fölösleges 3 tojás sárgája bele.

2010. dec. 27. 18:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm, tetszik. Azt megmondanád-e, hogy a rum miért kell a tésztákba? Milyen szerepe van?
2010. dec. 27. 18:54
 3/4 anonim ***** válasza:

szia! bocs, hogy csak most válaszolok, de most jutottam a géphez...

szóval a tésztákba én nem szoktam rumot tenni, de a nagymamám a hájas tésztába tett mindig.

nem tudom a szerepét, talán a zsíros tésztákat könnyíti.az ecet pl megemeli a tésztát, valószínű a rum is könnyíti.

üdv.

2010. dec. 28. 17:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm válaszodat, tehát emlékszel nagymamád hájas tésztájára? De finom volt... Aztán hozzájutottam ehhez a süteményhez a közelmúltban, és nagyon zsíros és nehéz volt. Talán kifelejtették a rumot...

Ahogy én is. Bár hoztam hozzá haza, aztán megfeledkeztem róla. Minthogy teljes kiőrlésűvel sütök, a tészták kissé nehezek. Hozzá lehet szokni. De foszlós kalácsot nemigen tudok vele elképzelni. Viszont jól megvagyunk foszlós kalács nélkül.

2010. dec. 31. 15:52

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!