Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Pizzat szeretnek sutni a...

Pizzat szeretnek sutni a recept megvan. Az a problema, hogy sima lisztes es en teljeskiorlesubol szeretnem csinalni es nem tudom, hogy 400g simalisztnek mennyi teljeskiorlesu liszt felel meg. Valakinek van finom receptje teljesbol az is szuper lenne?

Figyelt kérdés
2009. febr. 5. 21:25
 1/3 anonim válasza:

Tegyél bele nyugodtan kb. ugyanannyi lisztet a teljes kiőrlésűból. Ha netán túl kemény lesz a tészta, egy icipici tejjel higítod. Én amugy mindig csak saccolom a mennyiségeket, van mérlegem, de még sosem használtam! :)

Én is hol sima lisztből, hol kenyérlisztből csinálom.

Szóval kb. ugyanannyit tegyél bele.

2009. febr. 5. 21:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

Nyugodtan csináld teljes kiörlésűből, s ugyan azokkal az arányokkalm mint a sima receptnél. Gondolom készítetted már a sima lisztes verziót. Ugyan olyan állagú tésztát készíts, max ha túl kemény, viz/tejjel lágyíthatod a tésztát.


Egyébként én mindig szemre készítem,sosem mérem, és mindig jó, csak a tészta állaga legyen a szokásos. Egy tálba öntök kb 40 dkg lisztet, majd 1 pohár langyos vízbe teszek 2 kiskanál cukort, s egy fél élesztőt, megvárom míg felfut. A liszthez öntöm az élesztős vizet, egy felvert tojást, 1 kanál tejfölt, s elkezdem kézzel dagasztani, mikor kezd összeálni, teszek bele 3 evőkanál olajat. Amikor válik el a táltól, s a kezemről is lepucolódik a tészta, akkor jó, ha lágynak találom, ragad még a tálhoz, kezem is tiszta tészta, akkor még rakok hozzá lisztet. Mikor kész, belisztezem a tetjét, teszek rá egy konyharuhát, s fél órára meleg helyre teszem.(Fotel, s rakok rá egy párnát vagy plédet). Vajjal kikenem a tepsit. Kezem beolajozom, s a tészta felét elkezdem szétnyomogni a tepsib, majd mehet rá a feltét.

2009. febr. 5. 21:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:

A teljes kiőrlésűtől mindig keményebb lesz a tészta. Nézz rá egy full teljes kiőrlésű, azaz nulla sima liszt tartalmú kenyérre. Sülés közben sokkal több folyadékot felvesz, ha meg eleve nagyon-nagyon lágyra gyúrod a tésztát, az lesz a baj.

A fele-fele ésszerű arány, de így sem lesz ugyanolyan puha.

2009. febr. 6. 04:33
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!