Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen finom, de könnyen...

Milyen finom, de könnyen elkészithető süteményeket ismertek?

Figyelt kérdés

szeretnék vmit sütni a barátomnak, de nagyon kezdő vagyok a konyhában. vmi kis sütit szeretnék ami fincsi de könnyű elkészíteni. tudnátok ajánlani ilyeneket? ha tudtok receptet is

nagyon köszi:)


2011. febr. 6. 20:23
 1/8 anonim ***** válasza:

Hókifli:

Hozzávalók:

250g liga margarin (csak ligával lesz jó), 40dkg liszt, csipetnyi só és egy kis poharas tejföl.


Ezt összegyúrjuk, majd egy éjszakán át hűtőben pihentetjük. (Bár mi úgy is csináljuk néha, hogy reggel összeállítjuk a tésztát, majd délután megsütjük, így is jó).

Lisztezett deszkán kb. fél centi vastagságúra nyújtjuk, majd egy pohárral ( vagy nagyobb kör alakú sütiformával) kiszúrjuk a tésztát. Egy kis sütésálló lekvárt teszünk a kör közepébe, majd félbehajtjuk és jól összenyomkodjuk, így kiflit kapunk. Fontos, hogy tényleg jól összenyomjuk, különben a lekvár sülés közben kifolyik belőle.


Előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt megsül, de időközben ha ránézel, vagy beleszúrsz egy fogpiszkálóval tudni fogod, mikor lesz jó.

Egy tálba porcukrot szitálunk, majd a sütőből kivett kifliket még forrón beleforgatjuk a porcukorba.


Egy adagból kb. 80 db kifli lesz, nagyon könnyű, finom:)

15/L

2011. febr. 6. 20:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:

Van nagyon könnyü és gyors fánk receptem ha érdekel...

1 doboz turo(250g)4 tojás,6 evőkanál liszt,1 ek.cukor,1 vaniliás cukor,fél csomag sütőpor. (--összekeverni.

Amikor megvan a massza felforrositsz olajat és beleteszel kis halmokat olyan kiskanálnyit,majd megdagad.Amúgy a lényeg h az olaj annyi legyen h megtudjon benne fordulni szoval inkább csináld kisebb serpenyöben vagy teflonos cuccban kicsit több olajjal pl két ujnyi magas.Aranybarnára süzsd ,ja és inkább elöbb tegyél bele kevsesebbet,mert ugy könyebben forog és ha mondjuk kiveszed és nyers akkor tudd h a másikat tovább kell sütni vagy az olaj nem elég forro és nem megy kárba az egész,de nem lesz baj.Fahájas porcukival isteni de lehet enni lekvárral,de szerintem simán csokiöntet,nutella,tejszin is megy hozzá.

2011. febr. 6. 20:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
ha van gyümölcstortaformád, vagy kapcsos tortaformád, írok könnyű gyümölcstorta receptet.
2011. febr. 7. 09:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:

Én elpőszőr Saher tortát sütöttem.

Az alapja egy csokis piskóta. Azt utána megkened egy nagyon jó minőségű lekvárral (narancs, ribizli... ki hogy szereti).

Majd nyakon öntöd csokival (pl. Katica Ét csokibevonóval).


Én a piskótát kicsit elszurtam, mert nem lett szép. De a kisült tésztadarabokat összeragasztottam a lekvárral (szivecske formárt csináltam :), akkor ha már úgy is összetört, miért kéne ragaszkodni a kerekhez?).

Így a végeredmény finom is meg szép is lett.


Én pont ezért ajánlom a kezdőknek, mert ha porszem kerül a gépezetbe, még mindig igen egyszerű menteni a helyzetet. És a végeredmény finom :)

2011. febr. 7. 12:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:

Sacher-torta

Hozzávalók a tésztához:


* 20 dkg finomliszt

* 20 dkg étcsokoládé

* 20 dkg vaj

* 15 dkg kristálycukor

* 15 dkg porcukor

* 8 tojás

* 1 dkg vaníliás cukor

* 1 dkg sütőpor


Hozzávalók a töltelékhez, mázhoz:


* 30 dkg étcsokoládé

* 25 dkg baracklekvár

* 20 ml rum

* 2 evőkanál olaj


Az étcsokit gőz felett olvaszd fel. Ha már félig kihűlt, keverd össze a porcukorral, a vaníliás cukorral és a vajjal. Egyesével add hozzá a tojássárgákat, és keverd habosra. A fehérjéből verj kemény habot, és add hozzá a kristálycukrot. A sütőporos lisztet szitáld bele a csokis masszába, majd óvatosan forgasd bele a fehérjehabot is. Egy tortaformát vajazz, lisztezz ki, és öntsd bele a tésztát. Süsd körülbelül 40 percig, de az első 20 percben ne nyisd ki az ajtót. Amikor megsült, vágd ketté. Mindkét felét kend meg rumos baracklekvárral. A mázhoz a csokoládét gőz felett olvaszd meg, és keverd össze olajjal. Egy nagyon kevés vizet is tehetsz hozzá, ettől lágy marad. Végül vond be vele az egész tortát, ha pedig megszilárdult, már tálalhatod is.

2011. febr. 7. 12:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim válasza:

Ha van muffin sütőd süss azt,nagyon egyszerű.

De ha nincs íme két recept én is ezekkel kezdtem:egyik a joghurtos süti.

Kell hozzá:-2pohár natúr joghurt

-1sütőpor

-4egész tojás

-és a többi hozzávalót mind a joghurtos

pohárral mérd ki!

-1,5pohár cukor

-4pohár liszt

-1pohár olaj

És persze valamilyen gyümölcs vagy lekvár én pl.magozott meggyet szoktam bele szórni.

Tehát a hozzávalókat géppel jól összedolgozod majd kiolajozott és kilisztezett tepsibe öntöd és beszóród a gyümölcsöt.Előmelegített sütőben süss kb.fél órát,ha szépen megbarnult a teteje ellenőrizd a kés hegyével,h.megsült e.

Nagyon finom süti és egyszerű is!

2011. febr. 8. 09:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim válasza:
100%

És a másik recept ami sütést nem igényel!

A házi sport szelet:

Hozzávalók:-fél kg darált keksz

-3evökanál kakaópor

-15-20dkg cukor

-1rumaroma(vagy cherry-brandy aroma)

-1 kocka Rama margarin

-2dl tej

Tetejére:1 tábla ét bevonó csoki+2 kanál étolaj

Hozzávalókat összedolgozzuk,persze a margarint mikróban felolvasszuk és úgy adjuk hozzá.

Ha jól átgyúrtuk egy tálcára borítjuk és el simítjuk(én egy kis vágódeszkával szoktam laposra és simára lapítani)

Majd az ét csokit összekockázzuk és egy edényben gőz fölött két kanál étolajjal felolvasszuk.

Ráöntjük és elsimítjuk a süti tetejére.

Majd hűtőbe rakjuk tálcástól pár órára míg kicsit összehűl.

Kis kockákra vágjuk.Remélem tetszenek a receptek!Sok sikert!

2011. febr. 8. 09:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim válasza:

[link]


Itt nagyon finom sütemények vannak. Jómagam is válogattam már közülük!

2011. febr. 17. 12:20
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!