Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért nem süti meg rendesen a...

Miért nem süti meg rendesen a kenyeret a kenyérsütőm?

Figyelt kérdés
Nekem Moulinex 200034 típusú gépem van, kb. két hete vettem, azóta minden nap sütök benne, de mindig picit nyers marad a kenyér. Eddig rozslisztből csináltam, gondoltam attól lehet, de a mai fehér kenyerem is nyers maradt. Az én gépem a hibás vagy ez típushiba ennél a gépnél? Lehet egyáltalán piros héjú kenyeret sütni kenyérsütővel? A mai kenyerem kb. 75 dkg lisztből csináltam és 1 kg-osra állítottam a sütőt, lehet, hogy túl sok az alapanyag, azért nem sütötte meg rendesen, ha a fele mennyiséget teszem bele és újra 1 kg-osra állítom akkor jobban átsüti?
2011. febr. 8. 17:34
 1/1 anonim ***** válasza:

Ezt süsd meg benne:

1 dkg élesztő

100 ml tej

250 ml víz

(ha az élesztő fagyott, a tej+víz forró legyen, ha csak hűtőből veszed ki, és hideg, akkor kézmeleg!)

1,5 nagy mérő cukor (kanál, amit adtak hozzá)


Ha felfutott kicsit (nem kell teljesen), ezeket add hozzá:

1,5 kis mérő só

1,5 nagy mérő olaj

500 dkg liszt


1-es, fehér kenyér programon sütöm, ez a mennyiség 750gr-os lesz. Mindig a kész, megsült kenyér súlyát kell beállítanod.

Számold ki a program táblázatból az időt, hogy az utolsó dagasztás után ki tudd venni a lapátokat, akkor csak luk lesz benne, és kivenni is könnyebb.


Nekem is Moulinex van, évek óta ezt sütöm, és ez nekem mindig jó lesz.

Leginkább sütőben szoktam sütni, de a gépben sütve is jó lesz.

Amúgy saját fejlesztés. :)

2011. febr. 8. 17:41
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!