Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ezeket lehet enni hogyha...

Ezeket lehet enni hogyha fogyókúrázom? Mennyi kalória lehet külön-külön a három étel?

Figyelt kérdés

Anyukám kapott rengeteg zöld babot és találtam 3 receptet, de nem tudom, hogy ezekből ehetek e vagy nem!? Arra is kíváncsi lennék, hogy kb. mennyi kalória lehet minden étel külön-külön. Ja igen és ha ehetem őket akkor a pörköltöt mivel egyem?


Zöldbab pörkölt

25 dkg zöldbab, ½ evőkanál olaj, ½ fej vöröshagyma, ½ kiskanál pirospaprika, ízlés szerint só,bors

A zöldbabot megtisztítjuk, kb. 2 cm-es darabokra vágjuk. A hagymát apróra vágjuk és olajban világos sárgára dinszteljük, beletesszük a pirospaprikát, majd a zöldbabot, sóval, borssal ízesítjük, kevés vizet öntünk alá, és fedő alatt puhára pároljuk. Tehetünk bele egy zöldpaprikát, és egy paradicsomot is.


Rakott zöldbab

15 dkg zöldbab, 10 dkg virsli, ½ db zsemle, só,rozmaring, babérlevél, ½ dl tejföl, 1db tojás, 3/8 dl rizs, olaj

A zöldbabot babérlevéllel, rozmaringgal sós vízben puhára főzzük, majd lecsurgatjuk. Egy tepsit kikenünk olajjal és beborítjuk vékony zsemleszeletekkel. Elosztjuk rajta a zöldbabot, rátesszük a karikákra vágott szafaládét, a párolt rizzsel befedjük, végül ráütjük a tojásokat (mint a tükörtojást). Így készre sütjük.


Zöldbabfőzelék

¼ kg zöldbab, ¼ fej vöröshagyma, ¾ gerezd fokhagyma, ½ db babérlevél, ½ dl tejföl, ½ evőkanál liszt, ízlés szerint só, pirospaprika, olaj

A megtisztított zöldbabot kb. 2 centi hosszú darabokra vágjuk, jól megmossuk, és sós vízben feltesszük főni (annyi vízben, hogy ellepje). A hagymát, fokhagymát, és a babérlevelet is hozzáadjuk, puhára főzzük. Közben zsemleszínű rántást készítünk, ha kész levesszük a tűzről, fűszerpaprikával ízesítjük, majd egy kevés hideg vízzel simára keverjük, hozzátesszük a tejfölt, beleöntjük a megpuhult zöldbabba, és jól felforraljuk. Ecettel ízesítjük.


2011. febr. 10. 20:19
 1/1 anonim ***** válasza:

Diétásnak egyik sem diétás kimondottan, de mértékkel eheted. Maga a zöldbab nem hízlal, szabályozza a vércukorszintet, de mindegyikhez teszel szénhidrátot.

Ha már pörkölt, akkor a (barna) rizs lenne a legjobb hozzá, de ez sem fogyókúrás.


Én nemrég olyat csináltam, hogy enyhén sós vízben félpuhára főztem a zöldbabot, összkevertem felkockázott paradicsommal, egy tepsit kibéleltem bacon szalonnával, rátettem a zöldbabot, ráhajottam a szalonnákat úgy, hogy teljesen beborította, megkentem a tetejét bőven tejföllel, pirosra/ropogósra sütöttem. Nagyon finom, és a szalonna ellenére nagyon alacsony a kalóriatartalma. Nők Lapjában volt, és fel volt tüntetve. Már nem emlékszem, de meglepően alacsony.

2011. febr. 10. 20:29
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!