Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért zavaros levesem léje?

Miért zavaros levesem léje?

Figyelt kérdés

Van benne répa,karalábé,zöldség,krumpli,hús.

Szűrjem majd le vagy mit csináljak?


2011. febr. 11. 09:46
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Biztos forraltad főzés közben. Nem szabad, csak épp kicsit gyöngyözhet, ha hús van benne.
2011. febr. 11. 09:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
0%

Zellergumó van benne?

A levelét nem szabad, csak a gyökerét.

2011. febr. 11. 09:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
Első vagyok: én mindig beleteszem a zeller gumáját és zöldjét is, semmi baja a levesnek.
2011. febr. 11. 09:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
59%

én is beleteszem a zeller zöldjét is. lehet, hogy a sorrenddel volt a baj.

hús hidegvízben föltéve, lassal fölforralni, nehogy zubogjon, közben folyamatosan lehabozni. ha már nem keletkezik újabb ha, mehetnek bele zöldségfélék, fűszerek.

nagyon lassan kell valóban gyöngyözve kell főzni, legalább 2 és fél óráig.

2011. febr. 11. 10:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
0%
A 2 és fél óra mondjuk erősen függ attól, milyen hús és mekkora darabok. A marha nem fő meg ennyi idő alatt öklömnyi darabokban, a felkockázott csirke viszont sz*rrá fő, de még az egész combnak is elég max. másfél óra.
2011. febr. 11. 10:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 A kérdező kommentje:

Akkor nagyon elrontottam,mert rögtön forró vízzel tettem fel,zubogott is,kavargattam is.

Hogy mentsem meg??

2011. febr. 11. 10:09
 7/12 anonim ***** válasza:
Alapszabály, először a húst rakjuk bele, amikor felforr, le kell szedni a tetejéről a koszos habot, utána lehet a zöldségeket belerakni és minden márt.Nem szabad forralni soha, lassú lángon főzni. Ilyenkor nem szabad már,hogy zavaros legyen.
2011. febr. 11. 10:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:

Ezt olvasd el:

[link]

2011. febr. 11. 10:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:

Ha nem vendégeknek főzted, akkor szűrd le (bár sokat nem segít), és nyugodtan egyétek meg, az ízén nem változtat a kinézete, attól még finom lesz. Ha vendégeknek lesz és nem akarod a művedet mutogatni (bár bárkivel előfordul, úgy veszem ki első levesed) és ha esetleg kockahús van benne nyomj bele egy kis gulyáskrémet és piros aranyat, forrald össze és senki nem fogja észrevenni, hogy zavaros. Gulyás jellege lesz, de nagyon finom, akár tejfölös habarással is megbolondíthatod a végén.

Legközelebb meg ne lobogtasd annak a szegény húslevesnek a levét. :)

2011. febr. 11. 10:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:
10:01-es vagyok, a két és félórát általában írtam, nem kiemelve, hogy milyen húsból van. a kérdező sem említette,de azért köszi a pontosítást.
2011. febr. 11. 13:01
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!