Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell sütni oldalast?

Hogyan kell sütni oldalast?

Figyelt kérdés
2011. márc. 4. 16:28
 1/8 anonim ***** válasza:
77%
Feldarabolod, besózod, tepsibe rakod, kevés vizet rá. Alufóliával beborítod és beteszed a sütőbe, közepes lángon. Közben egyszer átforgatod, amikor már puha, a fóliát leveszed róla és pirosra sütöd. Ez az alap. Ha akarod, lehet egyéb fűszerekkel is ízesíteni. Van aki ugyanígy csinálja, de nem a sütőben, hanem lábasban fent a lángon. A lényeg, hogy először az oldalason levő hús puhuljon meg, és utána kell pirosra sütni.
2011. márc. 4. 16:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
Az előző válaszoló jól írta,csak én mikor a zsírjára sütöm,egy pici tejet öntök hozzá.Kb.fél decit,hogy pirosabb legyen.
2011. márc. 4. 16:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm!Hagymát,fokhagymát nem használtok hozzá?
2011. márc. 4. 16:55
 4/8 anonim ***** válasza:
73%

ahogy én csinálom, az is hasonló. darabokra vágom, jól besózom, állni hagyom. nagy serpenyőben zsírt forrósítok, amennyiben kényelmesen elfér.jó sok fokhagymaszeletet teszek mellé, pár szem egész borsot és pár szem borókabogyót, amitől nagyon szép piros lesz minden sülthús.

annyi vizet általában enged,amennyiben meg is puhul, utána esetleg icipicivel pótolni.

ha a csontjáról leválasztható, akkor már jó.közben persze forgatni kell.

kicsontozva szoktam belőlele rakott oldalast is készíteni, de az egy másik recept. ha kéred leírom.

üdv.

2011. márc. 4. 17:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
Én sütőzacskóban sütöm, plusz zsiradék és víz nélkül, oldalas fűszersót teszek rá. Isteni!
2011. márc. 4. 17:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 A kérdező kommentje:
Érdekelne ez a rakott oldalas recept?!
2011. márc. 4. 17:04
 7/8 anonim ***** válasza:
71%

írom is.:)szóval, ahogy írtam serpenyőben ropogós pirosra sütöm az oldalast, jó fokhagymásan, és ha kész kicsontozom.ha nagyon vastagok, még elvágom lapjával.

közben héjában krumplit főzök.ha megfőtt karikára vágom.

egy nagy tepsit kikenek a fokhagymás zsírral és teszek egy réteg krumplit, finoman sózom. erre egy sor karikára vágott hagyma, majd az oldalas darabok szépen elrendezve.

a húsokra is egy sor karikára vágott hagyma, és krumplival zárom.

egy nagy pohár tejfölt elkeverek 2-3 tojással, sóval borssal és kb 10 deka reszelt sajttal.ezzel befedem a rakottast, hogy mindenhova jól becsurogjon.

addig sütöm míg pirulni kezd a teteje, addigra a hagyma is

átsül benne, mert a többi tulajdonképpen már kész.

savanyúsággal vagy céklával fogyasztjuk.

egyik kedvenc kajánk.

üdv.

2011. márc. 4. 17:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:
Ez nagyon jól hangzik!Kipróbálom:)))Köszönöm.
2011. márc. 4. 17:32

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!