Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Életemben először sütök, első...

Életemben először sütök, első kísérletemül pedig sajtos pogácsát választottam. Honnan bizonyosodjam meg, hogy már készen van, nem maradt nyers a tészta?

Figyelt kérdés
A recept 25-30 percet ír, de mégis, miből vehetem biztosra, hogy kész?
2011. márc. 27. 20:19
 1/4 anonim ***** válasza:
A pogácsád, ha nem túl nagyra szaggatod, 20 perc alatt szerintem kész lesz. Figyeled a színét (az alját is - magyarul fordíts meg egyet, ha gyanús, hogy felül nem sül, alul meg esetleg nagyon is). Ha nagyon sül alul, akkor rakd feljebb a tepsit. (Gáz sütő? Villany?) Amúgy, amikor késznek tűnik, kiveszel egyet és kettétöröd. Ha szép, szivacsos a belseje, akkor már jó. De kicsit megfújod, aztán kóstolsz :)
2011. márc. 27. 20:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
Ne ess bele egy hibába.A poginak olyan 25 perc kell max 180 fokon,szóval megesik hogy ha kiszeded ugyérzed nyerses,de hidd el ha majd hül kicsit akkor már jó lesz.Hajlamosak sokan továbbsütni mert azt hiszik h nem jó vagy fako kicsit az alja,de hidd el hogy elég neki annyi idő.Legközelebb dobd fel úgy hogy a sajtba tegyél egy kis örült paprikát,nagyon jó ízt ad neki és nagyon finom lesz.
2011. márc. 27. 20:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 A kérdező kommentje:

Elkövettem azt a hibát, hogy túl nagyra szaggattam a pogácsákat (ha ez elkészül, berakom a maradék masszát, és ott már figyelni fogok erre), így már immáron lassan egy órája sül, kívül jó, de belül még nyers.

Menthető a helyzet, vagy inkább marad a másodjára nekifutás? :)

2011. márc. 27. 20:48
 4/4 A kérdező kommentje:

Kedves második: állni is hagytam, de tészta belül úgy is nyersnek érződik.


Köszönöm a tipped, legközelebb kipróbálom őrölt paprikával. :)

2011. márc. 27. 20:50

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!