Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Frissföl, vagy tejföl? Az...

Frissföl, vagy tejföl? Az egészséges táplálkozás szempontjából melyiket javasolnátok?

Figyelt kérdés
A frissföl növényi zsiradékkal készül, tehát egészségesebbnek számítana, mint a tejföl? De valószínű, hogy valami hókusz-pókusszal készül (melynek lehetnek hátulütői), csakúgy, mint a margarin, amit tudva levő, hogy nem díjazunk.
2011. ápr. 4. 07:42
 1/10 anonim ***** válasza:
76%
A tejföl is egészséges, a frissföl pedig biztosan nem.
2011. ápr. 4. 08:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Egyértelműen tejföl. Persze a boltban kapható tejföl sem az igazi, de mégsem annyira elvetemült, mint a frissföl.

De a legegészségesebb az lenne, ha vennél tejet és abból megcsinálnád a tejtermékeket. Nem nagy munka, jóval olcsóbb és tuti egészségesek :)

2011. ápr. 4. 08:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
56%
Hát én a tejfölre szavazok, mert az íze is jobb, a frissföl meg egy szójából tuningolt szar, ami hosszútávon ártalmasabb, mint az állati fehérje.
2011. ápr. 4. 09:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
a tejföl nem egészségtelen
2011. ápr. 4. 10:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Egy időben betiltották a frissfölt, nem is értem, vajon miért...
2011. ápr. 4. 10:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 A kérdező kommentje:
A házilag előállított tejföllel csak annyi a gond, hogy szinte aznap fel kell használni, mert hamar romlásnak indul. Azt meg kiszámítani, hogy mikor és mennyi tejfölre van szükségen, ki képes. Arról nem is beszélve, hogy ha tejfölt készítek, akkor túró is lesz. Azt sem árt ésszerűen felhasználni. Szóval ez a fajta tejtermék gyártás annak jó, aki nagy konyhát visz és sok ideje jut a háztartásra.
2011. ápr. 4. 10:32
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Tejföl
2011. ápr. 4. 13:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
Azért írtam feltételes módban :) Tudom, hogy van ahol nem megvalósítható.
2011. ápr. 4. 14:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 A kérdező kommentje:

És a krémföl?

Olvasom a tájékoztatót. Tartalma: tej, növényi zsír (node milyen?)felhasználásával készült élőflórás, homogénezett fermentált termék.

Milyen eljárással (esetleg segéd anyaggal, melyet természetesen meg fogunk enni) veszik rá a növényi zsírt, hogy olyan terméket kapjanak, amely megszólalásig hasonlítson a tejfölre?

2011. ápr. 7. 07:34
 10/10 anonim ***** válasza:
A házilag készült tejfölt-túrót,ha nm akarod azonnal felhasználni,fagyaszd le. Kiengedve ugyanolyan,mint frissen.
2011. ápr. 7. 08:50
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!