Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Karajból milyen finomságot...

Barbi5110 kérdése:

Karajból milyen finomságot lehet csinálni?

Figyelt kérdés
Ami nem is túl drága :)
2011. ápr. 6. 16:31
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

felvágod kb 1 centis szeletekre, berakod olajozott tepsibe. sózod, borsozod, és megkened mustárral.


felvágsz nagyobb karikákra ízlés szerint hagymát (én jó hagymásan szeretem, úgyhogy 3-4 nagyobb fejet is szoktam 1 kg húshoz), plusz pár fokhagymát, és ezeket ráhalmozod egyszerűen. utána kicsit megsózod még a hagymát, ráraksz pár szelet szalonnát és be a sütőbe lefedve kb egy órára. utána leszeded róla a fóliát és sütöd tovább, amíg picit megpirul (15 perc kb.)


Istenien puha, omlós, szaftos marad a hús.

2011. ápr. 6. 16:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
Nyami... elolvasva is finom lehet, de milyen köretet ajánlasz hozzá, kedves recept adó? :)
2011. ápr. 6. 16:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

12 szelet karaj, fél liter tejföl, 4 evőkanál mustár, fokhagyma, só, bors


A karajszeleteket kiklopfolom, sózom, borsozom.

A tejfölbe belekeverek 4 evőkanál mustárt és annyi fokhagymát török bele, hogy csípősnek érezzem a.

Egy tepsit kikenek olajjal. A húsokat megforgatom a tejfölben és a tepsibe teszem. A maradék tejfölt a tetejére öntöm. Alufóliával lefedem, és előmelegített sütőben 180-200 fokon addig sütöm, amíg puha, omlós lesz (kb. 1 óra), majd leveszem az alufóliát, 10-15 dkg reszelt sajttal megszórom, és visszateszem a sütőbe 15-20 percre, míg a sajt ráolvad. Nagyon finom! Krumplipürével szoktam tálalni. Ez ugye elég nagy adag, egyszerre 5-6 főnek elég.

2011. ápr. 6. 16:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Bakonyi gombás szelet, nokedlivel.
2011. ápr. 6. 16:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha ilyenre gondolsz..: [link] :-P

Lehet, hogy nem egy olcsó dolog, de szerintem a kép alapján fini lehet!! :DD

2011. ápr. 6. 16:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

másodiknak:


én simán kenyérrel szoktam enni, mert isteni zsíros-szaftos kaja :P de pl. egyszerű petrezselymes burgonyával, vagy rizzsel is nagyon finom.

2011. ápr. 6. 16:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszike mindenkinek a segítségét !!!!
2011. ápr. 6. 16:56
 8/8 anonim ***** válasza:
83%
Ha nincs benne csont, akkor tölteni is lehet, pl.: aszalt szilvával. Az egész karaj közepébe beszúrsz egy jó nagy kést. Kívül-belül sózod, borsozod. A keletkező "lyukba" betömködsz jó sok aszalt szilvát, utána a külsejére bacont terkersz körbe (ha kell hústűvel rögzítheted). Önteni kell alá egy kis vizet, vagy fehér bort, hogy párolódni tudjon, letakarod alufóliával a tepsit és mehet a sütőbe.
2011. ápr. 6. 17:17
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!