Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen kajakat tudok csinalni...

Milyen kajakat tudok csinalni zoldsegekbol, meg modnjuk husbol is. De csak fottet ehetek es fuszerbol csak so a megengedett. Valami uj praktikak esetleg jo receptek?

Figyelt kérdés

Irhattok weboldal cimeket is es recepteket is... nagoyn koszi oket elore is..amugy meg azert kene mert gyomorfekely kezdetem van es mar megutnam a legtobb kajat.. szoval most varnak valami ujra:P

akar levesek akar salatak szempontjabol :)


2009. márc. 3. 15:33
 1/5 anonim ***** válasza:
Husit kockáz fel, sózott vízben főzd meg. Zöldségeket pedig párold!
2009. márc. 3. 16:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

ez egy nagyon fincsi saláta :


Hozzávalók:


2 db filézett csirkemell,

50 dkg paradicsom,

1 nagyobb kígyóuborka,

20 dkg káposzta,

10 dkg vöröskáposzta,

10 dkg csalamádé,

1 közepes fej vöröshagyma,

2 ek. olaj,

4 dl natúr joghurt,

4 gerezd fokhagyma,

só.


Elkészítés:


A felkockázott csirkemelleket bedörzsöljük 4 evőkanálnyi gyros fűszerkeverékkel, majd egy kicsit állni hagyjuk. Közben megtisztítjuk és apró darabokra vágjuk a zöldségeket. A joghurtot egy csipetnyi sóval és a zúzott fokhagymával ízesítjük. A fűszeres csirkemellkockákat megsózzuk és olajjal kikent teflonserpenyôben megpirítjuk. A hozzávalókat összekeverjük és behűtés után tálaljuk. Jó étvágyat!

2009. márc. 3. 17:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:

Padlizsán extraegyszerűen :


2 db közepes friss padlizsán

kb.3 evökanál paradicsompüré

10 dkg zsírszegény mozarella sajt

15 dkg egyéb(trappista vagy gouda vagy füstölt vagy edami,ki mit kedvel)reszelt sajt

1 evökanál zsemlemorzsa(de lehet zabpehely is)

2 evökanál olivaolaj(ha nincs, napraforgóolaj is jó)

1 teáskanál fokhagymakrém(vagy 1-2 gerezd fokhagyma zúzva)de ez nélkül is finom

egy tüzálló,lapos tál



A padlizsánokat kb.1cm-es karikára szeleteljük.Igény szerint a héját lehámozzuk,ki hogy szereti.

Az olivaolajjal kikent és zsemlemorzsával kiszórt lapos tál aljára lefektetünk egy réteg padlizsánt,szorosan egymás mellé.

Kiskanállal mindegyikre ráteszünk egy kevés paradicsompürét,fokhagymakrémet és kissé elkenjük rajta.

A felkarikázott mozarellát elosztjuk egy rétegben,majd megszórjuk a kiválasztott füszerekkel.

Újabb padlizsánréteg következik,paradicsompüré,fokhagyma,füszerek,só.

Ezt a réteget a másik fajta reszelt sajttal szórjuk meg.

Maximum 3 réteg padlizsán legyen egy tálban,így a legfinomabb.A füszerezés fontos!

Kissé elömelegített sütöben sütjük kb.30 percig kb.180 fokon.Figyelni kell,akkor kész,ha kicsit halványbarna színe van,de semmiképpen nem égett!

Ideális esetben kb 15 perc állás után szeletelhetö és fogyasztható.

2009. márc. 3. 17:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:

Név: Színes zöldségtál

Kategória: Zöldséges ételek

Hozzávalók: Hozzávalók 4 személyre:

4 csikemellfilé,

3 dkg vaj,

38 dkg zsenge sárgarépa,

2 zsenge karalábé (kb. 30 dkg),

1 csomó hónapos retek,

1 kis kígyóuborka vagy salátauborka,

1 csomó újhagyma

Elkészítés: A megmosott, megtörölt csirkemellfiléket a serpenyőben felhevített olajon erőteljesen megpirítjuk, majd fedő alatt 15 percig pároljukl. A serpenyőből kivéve sóval, borssal meghintjük.

A sárgarépát, karalábét, retket és uborkát külön-külön durvára lereszeljük vagy legyaluljuk. Az újhagymát vagy a pórét vékonyan felkarikázzuk. A csirkemellfiléket vékonyan felszeleteljük. Az előkészített zöldségeket és a felszeletelt húst nagyobb tálon mutatósan elrendezzük, végül kevés öntettel meglocsoljuk. A maradék öntetet külön kínáljuk. Kenyérrel vagy pirítóssal fogyasztjuk.

2009. márc. 3. 17:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:

kosizke a recepteket:)

nagyon tetszenek es egyszeru elkesziteni is :)

2009. márc. 5. 14:09

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!