Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Trüffel tortát szeretnék...

Trüffel tortát szeretnék készíteni, hogy készül bele a trüffeles töltelék?

Figyelt kérdés

Többfélét találtam, de nem tudom eldönteni,hogy melyikkel lesz sikerem. Ti melyiket ismeritek?

- tejszínt forralom fel és ráöntöm a csokira, vagy

- habbá verem a tejszínt és az olvasztott csokit öntöm óvatosan hozzá?

(félek felhevíteni a tejszínt,nem megy tönkre?

Köszönöm előre válaszaitokat!!!!!


2011. máj. 17. 16:02
 1/2 anonim ***** válasza:

Én mindig ezt a krémet alkalmazom tortába, mert nem szeretem a vajas krémeket.

5 dl habtejszínbe tördelj bele 3 tábla étcsokit (én 100g-os Szerencsit használok), ezt lassú tűzön, állandóan kevergetve forrald össze. A kapott krémet, ami még folyós kicsit teljesen hűtsd ki. Ha hideg, egy csomag habfixáló hozzáadásával verd addig, amíg ki nem világosodik a színe és hab állagú nem lesz. Ez a mennyiség egy 28 cm-es torta töltésére és bevonására bőven elég. Ha több tejszínt és kevesebb csokit használsz, akkor több habfixálót tegyél bele.

2011. máj. 17. 17:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
Nyugodtan felforralhatod a tejszínt, nem lesz semmi baja :)
2011. máj. 18. 20:10
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!