Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan készül a puncsízű...

Hogyan készül a puncsízű mignon és a puncstorta?

Figyelt kérdés
Mindkettőre bevált receptet keresek :)
2008. márc. 8. 15:13
 1/3 anonim ***** válasza:
97%

Puncstorta:

[link]


Mignon:

[link]

vagy

[link]

2008. márc. 8. 21:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm. S ebből valamelyik olyan lesz, mint a cukrászdai?
2008. márc. 9. 16:24
 3/3 anonim válasza:
100%

Ez a régi, klasszikus cukrászdai puncstorta a kedvencem! Nagyon finom és gyorsan elkészíthető!



A legfinomabb puncstorta

Hozzávalók:

Tészta: 2 db 6 tojásos piskóta.

Massza: 1 tojás, 10 dkg porcukor, 1 dl feketekávé, 10 dkg vaj, 2 evőkanál kakaópor, lekvár, rum.

Máz: 20 dkg porcukor, 1 tojásfehérje, 2-3 evőkanál málnaszörp, fél citrom leve.

Elkészítés:

Megsütöm a piskótákat. Az egyik kerek legyen, a másik formája mindegy. 26 cm-es formában készítettem el. A kerek piskótát kettévágom, az egyik felét megkenem lekvárral, majd visszarakom a tortaformába, mert abban állítom össze és töltöm meg a tortát. A massza elkészítéséhez a másik piskótát apróra összedarabolom. A tojást, a porcukrot és a kakaóport vízgőz felett egyneműsítem. Ha levettem a gőzről, belekockázom a vajat, és beleöntöm a rumot (ízlés szerint, én nem spórolok vele!). Ezt összedolgozom a feldarabolt piskótával, adok még hozzá lekvárt is, hogy puhán összeálljon. Ezt a masszát ráterítem az alsó megkent piskótalapra, majd ráteszem a tetejét. Picit rá is nyomkodom, és lesúlyozom, pihentetem hűtőben pár órahosszát. Ha kész, kiveszem a formából és bevonom a mázzal, majd fogyasztásig vissza a hűtőbe. A mázhoz a hozzávalókat szép simára kikeverem és kész. Én kidíszítettem tejszínhabbal is, de elhagyható. Tejszínhab: 2 dl tejszín, 1 csomag habfixáló és annyi szörp, hogy megszínezze.


Minél több ideje van állni (akár napokat is), annál finomabb! Jó étvágyat kívánok hozzá!

2011. nov. 3. 21:38
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!