Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Aki nem használ ételízesítőt,...

Aki nem használ ételízesítőt, az milyen fűszereket használ?

Figyelt kérdés
Pl. egy pörköltnél lennék kíváncsi, hogy mivel ízesítitek. Levesnél benne vannak a zöldségek, sülteknél vannak ötleteim, én is szoktam használni, de a pörköltre nem jöttem rá, hogy mi passzol bele.
2011. aug. 31. 16:52
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
köménymag, fokhagyma, esetleg majoranna /ezt inkább csak a körömpörköltbe/ bors, sok piros paprika
2011. aug. 31. 17:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/15 anonim ***** válasza:
83%
Pörköltbe étel ízesítő??Ahogy az előttem író írta.Étel ízesítő csak annak kell,akinek nincsenek fűszerei.
2011. aug. 31. 17:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/15 anonim ***** válasza:
59%
A pörkölt lelke a rengeteg hagyma és piros paprika. Ezen kívül egy kis bors. Fölés közben lehet tenni bele friss paprikát felkockázva és egy kis paradicsomot. Minek bele más fűszer? Ha vadpörköltet, vagy marhát főzök, őrölt köményt is teszek bele még az elején, amikor a pirospaprikát is rászórom és a vége felé vörösbort. Minden más fölösleges, sőt...
2011. aug. 31. 17:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/15 doboszoli ***** válasza:
80%

Így van! Ezenkívül nyáron friss paradicsom, zöldpaprika, télen fagyasztott, vagy lecsó, paprikakrém.

Semmibe nem használok ételízesítőt, hiszen ami abban benne van, megterem frissen is.

2011. aug. 31. 17:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/15 doboszoli ***** válasza:
Másodikként írtam, de elkéstem...
2011. aug. 31. 17:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

én sajna elég sok ételízesítőt használok, de pont a pörkölt az, amibe abszolút nem kell

jó sok hagyma olajon megdinsztelve (ettől sűrű lesz a szaft), rá pirospaprika, só, bors, és ha van otthon, akkor még egy fél paradicsom, paprika és ennyi - isteni lesz, nem kell ételízesítő bele

2011. aug. 31. 17:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/15 anonim ***** válasza:
54%
Pörkölt csak zsírral jó. Olajjal nem lesz jó a szaftja. Nem kell bele sok vöröshagyma,mert attól édes lesz az íze. Nem kell sok vizet önteni alá,és akkor elég sűrű lesz. Pirospaprikán kívül csak bors kell bele,marhapörköltbe kevés köménymag és gyömbér. Jó,ha kevés vörösbort öntünk bele.Nyáron lehet bele tenni zöldpaprikát,paradicsomot.
2011. aug. 31. 17:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/15 A kérdező kommentje:
Hááát, nem tudom, hogy menni fog-e nekem ez az ételízesítőről leállás...Most fől a pörim, minden benne van amit írtatok, csak a bors hiányzott. Raktam bele azt is. Viszont még mindig úgy érzem, hogy valami hiányzik...Tartok tőle, hogy nagyon hozzá szoktam az ételízesítőhöz. És még csak ez után jön a neheze!:) Mikor felébred a férjem, és ő is megkóstolja...:)
2011. aug. 31. 17:48
 9/15 anonim ***** válasza:
szinte mindenkivel egyezek, de nekem a gyömbér kilóg a sorból:))
2011. aug. 31. 17:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
Én sót, borsot, pirospaprikát, és majorannát rakok a pörikbe.
2011. aug. 31. 17:57
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!