Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért lyukad ki a palacsinta...

Miért lyukad ki a palacsinta sütés közben?

Figyelt kérdés
Épp sütjük, olaj van, hozzávalók egy recept szerint. Annyi még, hogy van benne banán összeturmixolva tejjel, de nem sok. Állaga tejszínszerű. Amikor belerakom a serpenyőbe elkezd a közepe a széle felé kilyukadni. ??
2011. szept. 12. 13:21
 1/3 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy egy kicsit híg, tegyél még bele lisztet.
2011. szept. 12. 13:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

Túl híg.

Vegyél ki belőle egy merőkanálnyit, amit önts szép lassan legalább 3 ek liszthez. Ha csomómentes, akkor keverd a többi masszához.

Mennyi tejből készítetted, és hány tojással?

Hát, kb fél liter tejhez kell 2 tojás.

2011. szept. 12. 13:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
Valószínűleg nem sík a serpenyőd, hanem a közepe kipúposodik. A megoldás az, hogy a tésztát a forró serpenyőbe öntöd, és amíg meg nem szilárdul egy kicsit, forgatod (mint itt 2:10 után: http://www.youtube.com/watch?v=Xycm2pd30Vo&feature=related ). Amikor már nem nagyon folyik, akkor leteheted, akkor már nem fog oldalra lefolyni.
2011. szept. 12. 14:03
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!