Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Használsz sütőzacskót? Mi a...

Használsz sütőzacskót? Mi a véleményed rólla?

Figyelt kérdés

Én nagyon szeretem. Elősször a vőlegényem szüleinél ettem sütőzacsiban sült húst burgonyával. Isteni finom volt,akkor halottam elősször rólla. Azóta abban sütöm a húst.Nem lesz koszos a tepsi, nem kell a sütéshez olajat vagy zsírt használnom, azzal is spórolok és alapból sokkal egészségesebb ha pl. párolt húst eszel, mint ha zsírban sütöd meg és felszvja magát zsírral.

Esetleg teszel a húshoz még vöröshagymát, paradicsomot vagy egyebet a fűszerezésen kívül?

Miután befűszerem a húst, teszek mellé fok-, vöröshagymát, papsrika , paradicsom, bele a zacsiba, majd beteszem a hűtőbe több órára vagy akár egy éjszakára a hűtőbe, így az ízek is összeérnek. Felér egy pácolással és nem kell a páchoz olaj :)


2011. szept. 13. 19:30
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
73%
Abszolút jó véleményem van róla!!!Nagyon finoman összesülnek az ízek!Mi vagy csirkét vagy marhát teszünk a zacskóba és és mellé zöldségek(zellerburgonya,répa,lilahagyma,karalábé,fokhagyma stb..)Fantázia kérdése az egész:)ISTENI!!!!
2011. szept. 13. 19:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
58%

hát, szerintem az hülyeség, hogy ebben finomabb lesz, pontosan ugyanolyan mintha más zárt rendszerben sütnéd (jénai, vagy római tál) egyedüli előnye hogy nem kell mosogatni


hogy érted hogy a fűszerezésen kívül teszek-e hozzá még vmit (fokhagyma és társai)? hát nem ez maga a fűszerezés? hogy teszek rá fokhagymát és egyéb ízesítő cuccokat? tényleg nem értem


mi az, hogy egy éjszakai fűszerben pihentetés felér egy pácolással? ez A pácolás az én szótáramban (lehet én nem vagyok képben)

2011. szept. 13. 19:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Felesleges 1 éjszakára betenni a hűtőbe,hogy összeérjen...,sütésnél szépen összeérnek az ízek!
2011. szept. 13. 19:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
50%

Nem használok. Eleve nem teszek a hús alá zsírt, olajat, mivel minden húsnak van elegendő saját zsírja. A tepsibe egyszerűen egy deci vizet szoktam aláönteni.

Állagjavítónak a két napos besózásra esküszöm, nagyon finom, porhanyós lesz tőle a hús. Pácolni nem nagyon szoktam, a többi fűszert sütés előtt teszem rá.


Ettem már sütőzacskóban lévő húst, de nem voltam elájulva tőle, nem volt rossz, de semmi extra. És szerintem pont nem spórolós, egy zacskó vagy 40 forint (már egy megfelelő méretű), egy deci víz ellenben 10 fillér :D

Na jó, mosogatni kell utána, de azt a gép megoldja.

2011. szept. 13. 19:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
73%

bocs az offért!

Többen jó véleménnyel vagytok a sütőzacsiról, én viszont kezdő háziasszonyként még nem mertem kipróbálni. Had legyen egy kérdésem hozzátok:ebben honnan tudod,hogy megpuhult a husi? Hisz a fólia alatt megszurkálom, meglocsolom a levével,ha jó leveszem a fóliát és utána pirul meg. Itt hogy van ez?

2011. szept. 13. 19:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 A kérdező kommentje:
Akkor lehet a pácot mindeki másképp készíti. Én étolajjal keverem össze a fűszereket(hagyma, bors, őrölt paprika stb...), majd rákenem a húsra és egy éjszakát ácolom. Nálaz ezt jelenti, de ahány ház, annyi szokás. Igazad van a hagyma is fűszer, rosszul fogalmaztam :)
2011. szept. 13. 19:49
 7/11 anonim ***** válasza:
65%

A válasz írója 81%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 19:48


"És szerintem pont nem spórolós, egy zacskó vagy 40 forint (már egy megfelelő méretű), egy deci víz ellenben 10 fillér :D

Na jó, mosogatni kell utána, de azt a gép megoldja"


Ez kicsit ellentétes! a gép megoldja? -és az nem használ vizet, áramot, és tisztítószert?-az több mint negyven forint!

2011. szept. 13. 19:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
52%
Én is nagyon szeretem a sütőzacskót. Főleg csirkét szoktam benne sütni, de sütöttem már oldalast is benne. Mostanában a előfordul, hogy a fűszereken kivül kockára vágott krumplit is teszek a zacskóba, igy egyből kész a köret is.
2011. szept. 13. 20:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
74%

19:54 a gépet nem csak a tepsi miatt indítom be.

Kiszámoltam már egyszer, egy mosogatás ára vízzel, árammal, tisztítószerekkel együtt kb. 100 Ft. 12 személyes a gép. A tepsin kívül még egy csomó mindent teszek bele, kb. 10 pohár, 15 tányér, 30-40 evő- és főzőeszköz, néhány tál és fazék szokott benne lenni, meg az apróságok. Ez is közel 100 darab. Ami azt jelenti, hogy egy mosogatás költsége egy edényre nézve kb. 1-1.5 Ft. Innen nézve megint csak nem olyan drága a mosogatás, ezért írtam :)

2011. szept. 13. 20:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
73%
en nem használom mert nem jott be. Én szeretem ha meg van pirulva a hús. A zacsiban nem pirul ha kiveszem puhulás után akk meg ugyanott vagyok
2011. szept. 13. 21:26
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!