Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen jó receptet tudtok...

Milyen jó receptet tudtok szülinapi party-ra?

Figyelt kérdés
Olyan kaja kéne ami állva lehet fogyasztani mert ez ugye ilyen álló fogadás szerűség lesz.Viszont nem ilyen unalmas hidegtálat akarunk hogy kaszinótojás,sonkatekercs stb...hanem valami új különleges receptet.
2011. szept. 14. 20:43
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

- fogpiszkálós kaják (pl. minifasírt+sajt+uborkaszelet, vagy paradicsom+mozzarella)

- szendvicskatonák

- egy tálon minifasírt, szalonnába göngyölt sült máj, kolbászos husi, mellé saláták pékáruval


Sütik:

- pogácsa

- mini kókuszgolyó

- hasé

- brownie

- muffin


Végülis mindegyik mindegy, a lényeg, h kicsi legyen, egy-két harapással eltüntethető. :) (Kivéve persze a tortát. :))

2011. szept. 14. 21:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim válasza:
62%
ha szeretnél egy ütős cocktailt, van egy szuper receptem. kell hozzá egy üveg Jager, Tescos bor és kék ételfesték. Nem írom le, hogy hogy kell elkészíteni, de ha rámírsz, privátban megírom ;)
2011. szept. 14. 21:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Amerikai csirkesalátás club-sandwich (falatka változat):

Leveskockával vagy Vegetával főzz meg egy csirkemellet. Tedd turmixgépbe és pépesítsd le. Reszelj hozzá nyersen zellert. (Kb fél kisebb fej) Keverd össze majonézzel. (legfinomabb zöld Hellmanns-szal nagy üveg) Adj hozzá sót és borsot. Ezzel a krém kész. Azért nem írok pontos mennyiségeket,mert mindent ízlés szerint kell adagolni. Krémes állagú legyen de ne folyós. Piríts toat kenyeret és 1 szeletet vágj el 4 felé. A mini szeletekre tegyél egy vékony karika kígyóuborkát, kanalazz rá csirke-krémet és a tetejére tegyél egy szelet paradicsomot. Kész.... Isteni finom! A Legjobb frissen, amikor még a krém is meleg.

2011. szept. 14. 21:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk a kedvenc, ami soha nem elég, és mindenki imádja:


Márványsajtot vagy rokfortot (amit már korábban kiveszek a hűtőből, hogy nem legyen olyan kemény) összekeverek tört dióval (nem apróra van törve, vannak benne nagyobb darabok). Ezt a krémet halmozom rá fekete kenyér vagy teljes kiörlésű kenyérszeletekre (a lényeg, hogy vmi savanykás kenyérrel van jó íze). A szeletek kb. 5*5 centisek max. Egy serpenyőben felolvasztok vajat, ebben karamellizálom a meghámozott, kicsumázott és szeletekre vágott golden almát, amit előzőleg bőven meghintek porcukorral és teszek hozzá facsart citromlevet is. Ezeket a karamellizált almaszeleteket ráteszem a kenyérszeletekre.

Isteni finom!

24 darabhoz ennyi az alapanygszükséglet: 18 dkg márványsajt, 3-4 dkg dió, 2 db goldenalma (egyenként 12 szeletre vágom, 6 dkg porcukor, 2 evőkanál citromlé, 25 dkg fekete kenyér.


Még van egy tonhalas vagy lazacos ötletem is, de azt ugye nem mindenki szereti. Ha kéred, írj, és kiposztolom.

2011. szept. 15. 08:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

ha van kedved megkeresni a receptgyár.hu-n a tavaszi tojástekercs és a vadászkenyér receptjét, nagyon tudom ajánlani. most ősszel szép megmosott szőlőleveleken igazán gyünyörően lehet szervírozni mindkettőt.de , ha a googl-ba beírod a neveket, rögtön feldobja mindkettőt.

ezeket máshol nem találod meg, csak akik átvették.

(családi receptek )

üdv.

2011. szept. 15. 11:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

sós kekszre nyomsz finom fűszeres krémsajtot, arra egy fél aszaltszilvát, amibe beleteszel egy negyed dióbelet.

isteni ízharmóania.

2011. szept. 15. 11:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

általában sikeresek a halas szendvicsek is, legalábbis a mi baráti körünkben.

toast kenyeret vékonyan megvajazok. egy doboz füstölt sprotniból a kenyérre helyezek 2-3 kis halat, melléje egy

karika főtt tojást, és még mellé egy szelet citromot, úgy, hogy a karika citromot egy helyen középig bevágom, és megtekerem. így csavart formája lesz, nagyon mutatós.

a tojás sárgájára lehet egy pötty pirosaranyat, vagy kecsapot tenni, de frissen vágott zöldfűszerrel (pl snidling, bazsalikom), megszórva is nagyon finom.

2011. szept. 15. 11:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

készítettem már céges bulira meglepit.

háromféle krémet/pástétomot csináltam, kicsit munkaigényes, de a hatás nem maradt el.

1.csikrecombfiléből sűrű pörköltet csináltam, majd ledaráltam, jól megfűszereztem magyarosra (kicsit csípős,borsos, fokhagyma , őrölt kömány, szóval minden, ami egy jó pörköltbe kell. egy kis tejföllel lazítottam a húskrémet.

2.hagymát dinszteltem, amin csirkemájat sütöttem, borssal, majorannával fűszereztem.

főztem keménytojásokat (a harmadikhoz is kell ). a májat ledaráltam,utána toltam 2-3 keménytojást. mustárral és, ha szükséges még fűszerekkel összekevertem. ezt is krémszerűre csináltam egy kis tejföllel.

3.tonhalkonzerv, főtt tojással, egy kis vajjal, mustárral, majonézzel összenyomva, ez is krémes legyen.

mivel én nem tudok sós kosárkákat sütni:(, ezért a Metróban vettünk.

sütőpapírból csináltam tölcséreket, a végén cakkosra vágva és abba töltöttem a tölteléket.

a sós linzerszerű kosárkákat megtöltöttem, úgy, mint,ha

tejszínhabot nyomnék.

nagyon guszták lettek. pár órával a buli előtt kell a krémmel megtölteni a kosárkákat, mert , ha sokáig állnak elázhatnak.

üdv.

2011. szept. 15. 11:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 A kérdező kommentje:

Nagyon jók a receptek köszönöm szépen!!!

Alig tudok választani:D

2011. szept. 15. 17:18

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!