Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan készítsek házilag...

Hogyan készítsek házilag hamburgerhúst? Mivel fűszerezzem, és hogy süssem meg?

Figyelt kérdés
Köszönöm!
2011. szept. 16. 20:21
 1/6 anonim ***** válasza:
87%
Ha tudsz angolul, könnyű dolgod van, itt le van írva, mi kell és hogyan: [link]
2011. szept. 16. 20:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

A húspogácsához:

50 dkg darált hús (fele marha, fele sertéshús)

1 nagyobb hagyma

sok őrölt bors

2 evőkanál mustár

kb. 3-4 evőkanál ketchup

1 egész tojás

(ha a massza túl laza, akkor 1-2 evőkanál zsemlemorzsa)


A darált húst egy tálba tesszük, megsózzuk, 2-3 mokkáskanálnyi borsot szórunk bele, hozzáadjuk a nagyon apró kockákra vágott hagymát, a 2 evőkanál mustárt, a tojást, és kanalanként a 3-4 evőkanál ketchupot. A masszát összegyúrjuk, és 4 egyenlő kupacra osztjuk, amelyekből szép, formás húspogácsákat készítünk. Célszerű olyan nagyságú pogácsákat készíteni, amekkora a puffancs átmérője. Egy ecsettel a húspogácsák mindkét oldalát kicsit megolajozzuk, és egy jénaira fektetve, fóliával lefedve 1-2 órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek. Egy teflont kissé megolajozunk, és kislángon, lassan (kb. mindkét oldalát 8-8 perc alatt) pirosra sütjük. A puffancsot kettévágjuk, megrakjuk egy kis csalamádéval, rátesszük a húspogácsát, egy szelet sajtot, lilahagymát, ketchupot, mustárt, és előmelegített sütőben 5 perc alatt átmelegítjük a hamburgereket.

nekem bevált :D

2011. szept. 16. 20:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
90%

receptek.lap.hu

mindmegette.hu

2011. szept. 16. 20:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
58%
Az itt leírt recept teljesen jó. Én még szoktam bele fokhagymát is rakni
2011. szept. 17. 07:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
58%
Ja és én az egészet sertés husiból szoktam csinálni. Úgyis nagyon jó. utolsó voltam
2011. szept. 17. 07:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
11%
Üsd be a gogliba: - receptek.co - és a szakács válaszol!-ra kattints.
2011. szept. 17. 07:21
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!