Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ma csináltam először paradicso...

Ma csináltam először paradicsomos húsgombócot, azaz töltött paprika de nincs benne paprika. A gondom az hogy kemény maradt a rizs, hiába főztem 2 órán át. Sok rizst tettem a húshoz? Mert más is főzi nyers rizzsel és jó vele.

Figyelt kérdés
2011. szept. 21. 20:23
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
57%
Nem tudom ki főzi nyers rizzsel,de szerintem nem puhul meg.Nincs elég folyadék a gombóc belsejében amit felszívjon a rizs.
2011. szept. 21. 20:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/16 A kérdező kommentje:
Pedig nézzél meg néhány receptet, sokan nyerset írnak, van aki félig főtt rizst. De máskor azt hiszem kissé előfőzöm... Finomat akartam vacsira, aztán elsírtam magam mérgemben a konyhában. Legszívesebben lehúznám a wc-n. :,(
2011. szept. 21. 20:30
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

Én pont azt szeretem, ha a közepén rágcsálni lehet a rizs miatt, nyami! De nekem viszont ritkán sikerül nem megfőzni. :-(

MOndom hogyan teszem:


A gombócokat és töltött paprikákat paradicsom lében teszem főni, nem tudom mennyi időre, de hogy jól átfőjjön. Ha úgy érzem kész, egyet kettévágok próbaként...

Na és ha kész, kiszedem tányérra a gombócokat, majd csinálok jó sok rántást ezzel a paradicsomos lével. Rottyan néhányat és visszateszem a gombócokat, pár perc múlva elzárom. Így nem ég oda.


SOkan a rántásba teszik és úgy főzik, de úgy nem tudják sokáig, mert leég... Illetve a sűrűbb szaftban nehezebben fől meg.


Ja, legutóbb nem paradicsomlében főztem, hanem full paradicsomból... mert sok volt. Na ebben benne a héja, magja, ebben is egy fokkal nehezebb főzni, mint a sima lében, de ha jól szétfőtt, gyakori lábos aljára nézéssel nincs gond... És isteni finom lesz.


Szóval minél hígabb paradicsomlében kezded el főzni, annál biztosabb, hogy megfő.


+valami... a paprikákba ha megtöltötted dugd bele egy ujjad, hogy lyuk maradjon, így még könnyebben átfő. Gombócnál is alkalmazhatod, ha akarod. Én egyiknél se szoktam és mégis átfő...

2011. szept. 21. 20:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/16 anonim ***** válasza:

Én mindig előfőzöm a rizst olyan félpuhára...


Azért ne keseredj el ennyire! Mindenkivel előfordulnak hasonló bakik. :)

2011. szept. 21. 20:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
Sosem főztem még elő a rizst. Korábban én is jártam így,míg A rizst vettem. Na azt nem lehet puhára főzni a fényezés miatt. Újabban a CBA B rizst veszem és nincsenek ilyen malőrök.
2011. szept. 21. 20:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/16 A kérdező kommentje:
Hm.... a rántás miatt lehetett akkor. Én hülye rántással kezdtem, bele a paradicsomlötty, ízesítés, és bele a gombócok. Hát... tanultam belőle, köszi mindenkinek. Ebből meg eszünk a párommal amennyi jólesik, a többi kuka. Buktam egy ezrest kb. az egész fazékkal, nem olyan nagy dolog, inkább az időráfordítás, meg hogy annyira jót akartam... Köszi a válaszokat! :)
2011. szept. 21. 21:04
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

Akármit főzünk paradicsomban (legyen az egyszerű tészta is), kétszer annyi idő alatt fő meg, mint egyébként.

Én is nyersen rakom bele a rizst, de hogy ne kelljen sokáig főzöm: a húsgombócot, vagy töltött paprikát viszonylag kevés sós, fűszeres vízbe teszem fel főni.

A paradicsom-mártást viszont külön elkészítem, de sűrűbbre, mint kellene.

A végén a mártást ráöntöm a kész gombócra, vagy töltött paprikára, összeforralom. Ekkor már a paradicsom-mártás is a kellő sűrűségű lesz.

2011. szept. 21. 21:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/16 anonim ***** válasza:

én úgy csinálom, ahogy Te magad kedves kérdező, mindig rántással kezdem, amit felöntök paradicsomlével.

viszont én félig főtt rizzsel készítem, így még soha nem volt bajom vele. amikor már gondolom, hogy jónak kell lennie, kb 45 perc múlva én is elvágok egyet és megkóstolom.e szerint döntök, hogy még mennyi kell neki, de összességében egy óránál biztos, hogy nem kell több.

valóban ne keseredej el, legközelebb biztos finom lesz.

2011. szept. 22. 06:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/16 doboszoli ***** válasza:

Szerintem közömbös, hogy fűszeres vízben, vagy paradicsomban főzöd a gombócokat, bár én a vizet preferálom, mert mint nagyon okosan írta valaki, a paradicsomban savasságánál fogva, tovább fő a hús. A rizst is nyersen teszem bele. Olyan 10-12 dekát kilónként.

Két "csapdát" sejtek, amibe beleléptél.

1. Nem volt a tölteléknek megfelelő zsírtartalma. Nálam ez is, meg a töltött káposzta is min. 30-35% kemény szalonnát (toka, hasa) tartalmaz. Ennek hiányában némi disznózsírral "lazítható" az anyag.

2.A tojás. Ha nagyon akarsz tegyél bele EGY tojást, de ha nem teszel még jobb a helyzet. Itt nem kell "ragasztani" a húst mint a fasírtnál, hiszen a paprika összefogja.

A fentieket szem előtt tartva, fuss neki még egyszer, sikerülni fog!

2011. szept. 22. 06:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/16 anonim ***** válasza:
Zoli már ne haragudj, máskor is akartam már szólni, a savak a zöldségeket keményítik, a húsokat puhítják.Kérdezd meg a kislányodat...
2011. szept. 22. 07:24
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!