Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Sertésmájatat csinálok, most...

Sertésmájatat csinálok, most olyan mint a gumi. Ez már kuka?

Figyelt kérdés
Reszteltmájat akartam csinálni,a perc sütésből lett 12,mert nagyon szar a tűzhelyem. Per pillanat olyan az egész mint a gumi. Ez már jobb nem lesz,kuka??:-(
2011. szept. 27. 09:25
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
látni kéne....
2011. szept. 27. 09:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/20 A kérdező kommentje:
Hát képzelj el egy barna bakancstalpat felszeletelve fuszeres leben ázni....és olyan:-) Ezen már a főzés nem segit semmit,ugye? Más hogy csinálja?
2011. szept. 27. 09:31
 3/20 anonim ***** válasza:

nem látni, kóstolni kéne. a guminál csak keményebb lesz.

menthető, ha kihűlve ledarálod májpástétomnak, egy-két keménytojással, majd bele egy kis mustár, tejföl, jó sok fűszer, pl bors, majoranna.így nagyon finom lesz.

nehogy kidobd:))

2011. szept. 27. 09:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/20 anonim ***** válasza:

a resztelt disznómáj az előre elkészített jó sűrű poörköltszaftban 1-2 perc, szinte még nedve legyen. azonnal tálalni, tányéron sózni.

nekem is ritkán sikerül így, ezért inkább csirkemájból készítem, az nem annyira gyorsan keményedik.

2011. szept. 27. 09:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/20 anonim ***** válasza:
Előző kedves válaszolónak igaza van, ne dobd ki, ha már elkészítetted. Ha van húsdarálód daráld le akár kétszer, jó erősen fűszerezd. A májnak az a lényege, hogy friss legyen és víz ne érje, mert szíjas lesz a víztől. Sót pedig csakis akkor szabad hozzátenni, ha már levetted a tűzről. Ez alapvető főleg a disznómájnál. A trükkje a jó csipetnyi cukor, amit akkor teszel rá, mikor rárakod a hagymára, ez elveszi a kesernyés mellékízét. Tehát vizet ne, sót ne, és ha megbököd és nem véres a leve, készen van.
2011. szept. 27. 09:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/20 A kérdező kommentje:
nem sóztam. Kösssz,azthiszem akkor összemixelem:-/ Pedig már régebben sikerült csinálnom rendeset...
2011. szept. 27. 09:52
 7/20 anonim ***** válasza:

Én mindig megmosom a disznómájat, és soha nem lett kemény tőle. Csak sózni nem szabad.


Amúgy én is a májpástétomot javaslom, mi kemény tojást és a máj szaftjába áztatott fél-1 zsemlét (attól függ, mennyi a máj) szoktunk nem túl apróra ledarálni (egyszerűen húsdarálón) és jól elkeverni. Paradicsommal, kenyérrel isteni.

2011. szept. 27. 09:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/20 anonim ***** válasza:
Na jah, én is ezért félek resztelt májat csinálni, volt már hogy isteni puha lett finom szafttal, de volt hogy kissé rágósra sikeredett. Túl hamar megfő biztos. A sózást persze én is a végére hagytam akkor is én is.
2011. szept. 27. 10:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/20 anonim ***** válasza:

A májat minél tovább főzzük, annál keményebb lesz, ha túlfutsz azon az időn, ami kell neki. Ezért a resztelt májnál, ha már felforrt, utána 1-2 perc, fakanállal ott a lábasban kettévágok egy kissé vastagabb csíkot. Ha azt látom, hogy a közepe már nem véres piros, hanem barna, mint a külseje (tehát átfőtt) rögtön veszem le.

Csirkemájnál is bejön ez a módszer, vagy abba könnyebb villával beleszúrni a vastag részébe, ha még véres lé jön belőle, 1-2 percre hagyod forrni, ha nem, akkor azt is gyorsan leveszem.

Persze, ha a sertés öreg volt, vagy az üzletben rádsózták a marha-májat (velem is megesett már), csinálhatsz amit akarsz, az bizony sokkal keményebbé válik, mint a normál sertés mája.

Májat mi mindig csak a tányéron sóztunk!


Ne dobd ki!

Az a máj-pástétom, amit írt valaki, nagyon finomnak hangzik, vagy:


apróra vágott vöröshagymát, petrezselymet dinsztelj, gyorsan forgasd át rajta a ledarált májat, borsozd be és kavard össze főtt rizzsel. Hasonlít a májrizottóhoz, egytálételnek így is jó lehet.

2011. szept. 27. 12:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/20 A kérdező kommentje:
Délután megpróbálkozom a pástétommal. Most még rá sem birok nézni:-) tönkrement a nagy főzőlap a tűzhelyemen,igy csak a kicsin tudtam csinálni,az viszont olyan gyenge teljesitményű,hogy nem volt elég hatékony.De arra ugy látszik pont elég volt hogy megkeményedjen.
2011. szept. 27. 12:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!