Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Van 1 kg sertés karajom,...

Van 1 kg sertés karajom, csont nélkül, mit csináljak belőle? Receptet is kérnék, ha van. Köszi.

Figyelt kérdés
2011. szept. 29. 20:46
 1/8 anonim ***** válasza:
71%
Karajból csak a rántott szelet jó,esetleg szalonnával-fokhagymával spékelve egybesütve. Más módon nagyon száraz hús. Vagy felszúrod és a közepébe házikolbászt teszel és zsírozott alufóliába csomagolva egyben megsütöd.
2011. szept. 29. 20:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Tedd úgy a sutobe hogy eloszor egy órát alufólia alatt párolod és csak aztán pirítod. Nem szárad ki. Nagyon finom.
2011. szept. 29. 21:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Dubarry-szelet. A húst kicsit kiklopfolom, sózom, borsozom. olajon elősütöm, majd kevés vizet aláöntve megpárolom. A karfiolt előfőzöm. Besamelmártást készítek. A tepsit kiolajozom. Ha sok karfiolom van, akkor egy réteget alulra is teszek, megtejfölözöm. Rá a hús, egy adag karfiol. Besamellel leöntöm, sajttal megszóróm, majd a sütőben addig sütöm, míg a sajt megpirul a tetején. Én krumplipürével szoktam tálalni, a rizst mi enm annyira szeretjük. Nagyon kiadós és finom.
2011. szept. 29. 21:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
Vagy mondjuk lecsósan tarhonyával is finom nagyon.
2011. szept. 29. 21:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Dehogy csak rántott húsnak jó a karaj!


Az én kedvencem mostanában, hogy sózom, borsozom, picit elősütöm, majd tepsibe rakom, tetejére tölteléket púpozok (olyan, amit a húslevesbe is teszek, sima száraz kenyér, tojás, fűszer egyveleg,de akár májjal is készítheted, bár az macerásabb).

Ha van otthon sajt, akkor az megy a tetejére, de anélkül is finom.

Körberakom krumplival,pár fokhagymagerezdet dobok köré, lealufóliázom és sütőben megsütöm.

Mennyei!

2011. szept. 29. 21:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
25%
szilvásbuktát ?
2011. szept. 29. 21:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
2011. szept. 29. 21:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Bakonyi sertés szelet. a szeletelt karajt besózom, lisztbe mártom és egy nagy serpenyőben kevés zsíron sütöm mindkét oldalát 4-4 percig. ha mind megvan, akkor vékonyan zsírozott tepsibe szedem, a lisztes pecsenyelevet

egy deci vízzel felöntöm, forralok rajta egyet és a húsra öntöm.lefóliázom,és kb 40 percig sütöm a sütűben.

ezalatt elkeszítem a gombaszószt. egy kis húsos szalonnát kisütök kevés zsíron, egy közepes hagymát finomra vágok , megdinsztelem. erre jön fél kiló gomba szeletelve, megsózva finoman a szalonna miatt, és fedő alatt puhára párolom.Borssal fűszerezem.

ha puha megszórom 2 fakanál liszttel egy csipet pirospaprikával (csak rózsaszín legyen) egy kis hidegvízzel jól elkeverem, hogy a lisztből szószos mártás legyen.

főzőtejszínnel vagy kikevert tejföllel dúsítom a végén azzal is összeforralva.

a kész mártásba teszem a közpen puhára sült húsokat.

nokedlivel szeretjük a legjobban, de kifőtt tésztával is finom, esetleg rizzsel.

2011. szept. 30. 06:29
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!