Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A spenót levelek szárát le...

A spenót levelek szárát le kell tépni? Hogy készíthetem elő a spenótot, ha nagyobb mennyiségben szeretném a mélyhűtőben fogyasztásra kész állapotban tárolni elsősorban főzelékhez?

Figyelt kérdés
A család is és a kisfiam is nagyon szereti a spenótot szerencsére, de eddig csak mélyhűtöttet használtunk. Minden előkészítési tanácsot köszönök előre is!
2009. máj. 1. 14:20
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Jól mosd meg a leveleket. Igen a levél szárakat le kell tépni, a keményebbeket. Forrásban levő vizbe tedd bele néhány percre, majd szűrd le. Ha kissé kihűlt és lecsepeget akkor turmixold, vagy botmixerrel pépesitsd. A lefagyasztandó adagokat neked kell megbecsülni. Kb.40 dkg elég három személynek, de ez étvágy függő is. Ha kisebb adagokba teszed el akkor legfeljebb még egyet előveszel, ha egy kevésnek bizonyul. A fagyasztottból már ugyanúgy kell elkészitened mint amit a mélyhűtőpultokból vásároltál. A fokhagyma a lelke.. Én is nagyon szeretem.
2009. máj. 1. 20:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm, nagyon! Tudom, hogy lehet, hogy ciki volt a kérdés, hisz egy hétköznapi ételről van szó, dehát eddig a kényelmesebb, mirellit utat választottam...

Mégegyszer köszi! :))

2009. máj. 1. 21:22
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
A hagyományos házi spenóthoz nem turmixolom a friss spenótot, hanem előfőzés után egy deszkán nagyon apró darabokra vagdosom, kb akkorákra, mint a petrezselymet. Az én családom sokkal jobban szereti így az ízét, mint amikor zöld pép az egész:).
2009. máj. 2. 13:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
A spenot mivel nagyon hamar megfo,nem kell elofozni,ugysem hasznal sok helyet a fagyasztoban,Negytagu csaladnak en egy kilo spenotot szamitok,fozeskor osszeesik,alig marad belole,nem szoktam pepesiteni,csak osszevagom,ugy finomabb es csak akkor tepem le a szarat ha nagyon oreg mar es szalkas.
2009. máj. 2. 14:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 A kérdező kommentje:

Hát ma kipróbáltam. Nem lett rossz, de azért van még mit finomítanom rajta. Ugyanis szerintem túlfőztem, meg turmixoltam is. Mi szoktunk beletenni zsemlét is. Most barna kenyér volt itthon, ami szárazabb volt, amitől kissé még fanyarkásabb íze lett.

De a lényeg, hogy megtört a jég, kipróbáltam, s annyira nem lett borzasztó! :))

Kitartóan próbálkozom! :))

2009. máj. 2. 21:11
 6/6 A kérdező kommentje:

Ja, és a lényeg!

KÖSZÖNÖM! :)))

2009. máj. 2. 21:11

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!