Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Főzőtejszín vagy habtejszín?

Főzőtejszín vagy habtejszín?

Figyelt kérdés

A csokoládékrémhez: 2 tábla (20 dkg) csokoládé (az eredeti recept szerint étcsokoládé, de én 10 dkg tej- és 10 dkg étcsokoládét használtam), 2 dl tejszín, 2 tojás, 1 csomag vaníliás cukor


A csokoládékrémhez a tejszínbe tördeljük bele a csokoládét, melegítsük föl, hogy a csokoládé elolvadjon. (Nem kell forralni.) Keverjük bele a vaníliás cukrot, aztán hűtsük ki. Amikor kihűlt, keverjük bele a tojásokat.


2011. nov. 1. 16:24
 1/10 anonim ***** válasza:
Habtejszin, sütikbe az a jó.
2011. nov. 1. 16:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
51%
csakis habtejszín
2011. nov. 1. 16:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
29%
Habtejszín. A főzőtejszín tejföl inkább.
2011. nov. 1. 16:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:

habtejszínnel is lehet, DE felhaználási cél szerint, a habtejszín elsősorban habverésre szolgál, a magas tejzsiradék tartalma miatt, tejszínhabot készítünk belőle, ezzel lazítunk

ha amúgy is felmelegíted, akkor főzőtejszín

és könyörgöm, a főzőtejszín NEM tejföl :'''(

amúgy mibe töltöd ezt a krémet?

2011. nov. 1. 16:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 A kérdező kommentje:

karamellás csokitortába töltöm .

És tudom hogy süteménybe habtejszín...csak mivel főzni kell a krémet,így elbizonytalanodtam

2011. nov. 1. 16:44
 6/10 anonim ***** válasza:
20%
Egyértelmű, hogy főzőtejszín, hisz főzni fogod, és nem habnak felverni...nem is tudom hogy jött a habtejszín ötlete. :)
2011. nov. 1. 16:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
27%
Ha főzni kell akkor főzőtejszín :) A habtejszínt nem tudod megfőzni.
2011. nov. 1. 17:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
Én mindig habtejszint veszek a csokikrémbe, semmi baja nem lesz ha a lángon olvasztom fel benne a csokit, főzni is szoktam amikor ízesítem rummal vagy nes kávéval, tortába sokkal finomabb, mint a főzőtejszin.
2011. nov. 1. 17:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
Ott van abban amit írtál, hogy nem kell forralni, takarék lángon melegíted fel a csokit, tehát nem lesz baja a tejszinnek.
2011. nov. 1. 17:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Krémbe, habnak egyértelműen a 30 %-os habtejszínt!!!A habtejszínt is lehet főzni.

a 20 %-os főzőtejszín a tejföl opciójaként jelent meg, csak nem savanyított termék.

Ételek sűrítésére, ízesítésére való és nem krémbe, éppen az alacsonyabb zsírtartalma miatt.

2011. nov. 1. 18:02
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!