Mitől tokány a tokány?
én a tokányfélékhez csíkokra vágom a húst és nem teszek bele pirospaprikát. ettől kölömbözik a pörkölttől, amit kockára vágok és szép színű paprikával fűszerezem.
Erdélyi ismerősöm, a pörköltet is tokánynak mondja.
És nálam a fűszerezés is más egy tokánynál és más egy pörköltnél.
De ez tudományos volt...:)))
17,43-nak!
Ahogyan írod!
Törtpaprika semmi, nálam az őrölt bors dominál, és a szaftja is rövidebb, mint a pörkölté.
mint írták előttem is, pörkölt jellegű étel, pirospaprika nélkül (néhány változatban van paprika), és a jellegét adó fűszer a bors, illetve majoranna. Sok helyen hagyma nélkül teszik fel a húst, és ez is megkülönbözteti a sima pörköltektől, illetve ahogy már írták: csíkokra van szelve a hús - tokányra szelt - .
Amúgy a tokány elnevezés a román tocană szóból ered.
akkor jól gondoltuk, vagyis már majdnem a "nagykönyv" szerint főzünk:))
mindenki megnyugodhat, mitől tokány a tokány:))
köszi, hogy utánanéztél.
üdv.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!