Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » SOS! Hogyan kell a reszelt...

SOS! Hogyan kell a reszelt almat megparolni?

Figyelt kérdés
2011. nov. 11. 09:40
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Egyszerűbb kuktában meghámozva, kimagvalva és negyedelve (pici vizet aláöntve) megpárolni 5 perc alatt, szétesik magától.

Ha nincs kuktád, akkor kicsi vízbe beleteszed a reszelt almát, főzöd és kevergeted.

2011. nov. 11. 10:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
73%
Reszelés után egy kis vízzel felteszed, és addíg főzöd, amig pépszerű nem lesz. Ne aggódj, adja magát. Közben kóstolgasd meg, érezni fogod mikor főtt meg.
2011. nov. 11. 10:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:

ha egy kevés vajon párolod neg, úgy is nagyon finom, sütikbe sokan csinálják így.

lábasba teszel egy darab vajat, attól függ mennyi sz alma.

2-5 deka is lehet a vaj. a levétől kinyomkodott almát a felolvadt vajon elkezded párolni, kevergetni,ekkor mehet rá a cukor, fahéj.

nagyon hamar megpuhul.

ha almáspitébe teszed, kihűlve kell a tésztára kenni.

2011. nov. 11. 10:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:
ha van vastag talpú lábasod, akkor abba teszed, ízesíted (cukor, citrom, fahéj) és felforralod, utána leveszed minimumra a hőt. kb. 15 perc elég neki.
2011. nov. 11. 11:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim válasza:
25%
Hallottál már lábasról, vízről és fedőről. Ha igen, az ízesítést meg a többit már Rád bízom. Remélem menni fog. Ha nem, próbálj meg ujból megszületni. Vagy inkább mégse.
2011. nov. 12. 15:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:
44%

Ljuden válasza:

"főzöd és kevergeted"


tegnap 10:33:

"vízzel felteszed, és addíg főzöd, amig pépszerű nem lesz"


A főzés az nem párolás!!!

Arra mondjuk kíváncsi lennék, hogy minek akarod a reszelt almát megpárolni....

2011. nov. 12. 16:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim válasza:
En kb. 1 1/2 kg almat (mondjuk amennyi egy almastesztahoz kell) a nagylyuku reszelon lereszelve egyenesen a 3 l-es labasba) viz nelkul, csak a sajat leveben felteszem foni, es allando kavaras mellet varom h. elparologjon a viz. Majd a vege fele teszek bele 2 EK kristalycukrot, majd megkostolom es jon bele meg 2, max. 3 EK cukor plusz 1 kk fahej. Ennyi... majd amint lehult mehet is a tepsibe. A lenyeg h. nem teszek ala vizet, eleg a sajat leve is.
2011. nov. 14. 13:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 anonim válasza:
SOS? Egy ultraagresszív terroristacsapat gépfegyverekkel kényszerít hogy megpárold a reszelt almát?
2011. nov. 14. 21:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim ***** válasza:

Nehogy vizet tegyél alá! Az butaság!

Odateszed a gázra, kevered óvatosan, és pillanatok alatt levet ereszt... Amit úgyis leöntesz róla majd. És jó esetben megiszod. Butaság ezt hígítani....

A cukrot (ha kell, ízlés kérdése) a vége fele jobb beletenni, amikor már megpuhult az alma. Fahéj is mehet bele... és ha a cukor elolvadt, kész is...

2011. nov. 15. 18:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 A kérdező kommentje:

köszönöm szépen!! na én raktam rá vizet, hogy ellepje, aztán lett valamilyen, de nem a legjobb.... mindenképp köszönöm a válaszokat!

azért volt sos, mert reggel írtam ki a kérdést és délben már meg kellett csinálnom a sütit!!

2011. nov. 15. 19:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!