Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen egyszeru es finom...

Milyen egyszeru es finom turos sutit lehet kb. egy kg. turobol kesziteni?

Figyelt kérdés
2009. máj. 11. 14:10
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

rákóczi túrós


Hozzávalók:

a tésztához:

10 dkg liszt

8 dkg vaj

5 dkg porcukor

1 tojás

0,5 dl tejföl

1 késhegynyi szódabikarbóna

a töltelékhez:

50 dkg túró

15 dkg cukor

3 dkg búzadara

2 tojás

1 dl tejföl

a tetejére:

3 tojásfehérje

9 dkg cukor

vaníliáscukor (a szóráshoz)


A tésztához való anyagokat összegyúrjuk, kinyújtjuk, és félig kisütjük. A túrót szitán áttörjük, és hozzákeverjük a cukrot, a darát, a tojások sárgáját, a tejfölt, végül a tojások felvert habját. A túrókrémet a félig sült lapra kenjük, és forró sütőben átsütjük. Ha kész, a cukorral felvert tojáshabot a töltelék tetejére kenjük. Visszatesszük a sütőbe s a tetejét barnára sütjük, végül megszórjuk vaníliáscukorral. Ha kihűlt, vízbe mártott késsel kockákra vágjuk

2009. máj. 11. 14:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

Üdítős szelet


Tészta készítése:


6 tojás sárgáját kikeverünk 6 kanál cukorral, hozzáadunk 4 kanál lisztet, 2 kanál kakaót, 1 dl olajat, 1/2 csomag sütőport, a tojások habját. Lassú tűznél sütjük.


Krém:


1 csomag rámát habosra keverünk 25 dkg cukorral. Hozzáadunk 1 csomag túrót. Elkeverjük és hűtőbe tesszük, csak akkor kenjük a tésztára, ha teljesn kihült.


Máz:


7 dl narancs, vagy kiwi szénsavas üdítőbe lassú tűznél sűrűsödésig főzünk 2 csomag vanilia pudingot. Mikor langyos, a megkent tésztára csorgatjuk. Kenni nem szabad.

2009. máj. 11. 14:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

Túrótorta



Készítés:


Piskótát sütünk torta formában. Elfelezzük, a tetejét 12 egyenlő szeletre vágjuk. A piskótára barackbefőtt szeleteket teszünk. Erre jön a túrós töltelék.


50 dkg túró, 5 dl felvert tejszin, cukor, vaniliás cukor, reszelt citromhéj, zselatin. A zselatint elkészítjük az útmutató szerint, majd óvatosan a masszába keverjük.


A tetejét legyezőszerüen díszítjük.

2009. máj. 11. 14:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

Túró rolád


Hozzávalók:


20 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 kanál kakaó, 1 tojássárga, 1 kanál porcukor, késhegynyi szódapor, kevés tej. A hozzávalókkal tésztát gyúrunk és két cipót csinálunk, Zsírozott, lisztezett őzgerincbe tesszük. Úgy, hogy kibéleljük a gerinceket. (2 gerincet készítünk.)


Töltelék:


4 tojássárgát 15 dkg cukorral kikeverjük, 1/2 kg túrót, 3 evőkanál búzadarát, végül 5 tojás habját keverünk hozzá. Ízesíthetjük citrom héjjal, mazsolával. Lassú tüzön sütjük. Tetejére mázat tehetünk.

2009. máj. 11. 14:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

Túrós-meggyes rétes


Hozzávalók:

Meggyes (8 darab)

2 db réteslap, 50 dkg magozott meggy, 15 dkg kristálycukor, 5 dkg zsemlemorzsa, 10 dkg dióbél, 5 dkg mazsola, 1 csomag vaníliás porcukor, csipet őrölt fahéj, 1 dl étolaj


Túrós (8 darab)

2 db réteslap, 25 dkg túró, 2 egész tojás, 5 dkg vaj, 1 dl tejföl, 15 dkg porcukor, 3 dkg mazsola, 3 dkg búzadara, 1 csomag vaníliás cukor, pici só


Elkészítés:

Meggyes

A meggyet megmossuk, kimagozzuk, levétől kinyomkodjuk. Összekeverjük a cukorral, zsemlemorzsával, durvára vágott dióbéllel, az előre beáztatott mazsolával, és őrölt fahéjjal. A 2 réteg réteslapot kiterítjük, kevés olajjal megkenjük, majd elosztjuk rajta a meggytölteléket. Feltekerjük, hogy rúd alakú hengereket kapjunk, és olajjal megkent tepsibe tesszük. A réteslapok tetejét is vékonyan megkenjük olajjal, majd 170º C-on aranysárgára sütjük.


Túrós

A túrót szitán áttörjük, a kettéválasztott tojások sárgáját vajjal kikeverjük, hozzáadjuk a beáztatott mazsolát, tejfölt, cukrot, és jól összedolgozzuk, majd beleforgatjuk a tojásfehérjék keményre vert habját. A réteslapokat kiteregetjük, kevés olajjal megkenjük, búzadarával meghintjük, és ráhalmozzuk a túrótölteléket. Feltekerjük, olajjal megkenjük és a meggyeshez hasonlóan aranysárgára sütjük. Néhány percnyi pihentetés után a réteseket rézsútosan felszeleteljük, tálaláskor tetejüket vaníliás porcukorral meghintjük.

2009. máj. 11. 14:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

Túrós kalács


A cukrozott cseresznyét feldaraboljuk. A mazsolát, a feketeszemű mazsolát, a kockára vágott citrom- és narancshéjat, a cukrozott cseresznyét és a rumot összekeverjük. Egy éjszakára állni hagyjuk. A margarint megolvasztjuk.

A túrót, a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a citromhéjat, a koriandert, a tojást és a margarint egy edénybe tesszük. A keményítőt, a mandulát, a lisztet és a sütőport összekeverjük és hozzáadjuk.

A hozzávalókat sima tésztává gyúrjuk, majd a mazsolás-rumos keveréket hozzáadva összekeverjük. Margarinnal kikenünk egy őzgerincformát és egy sütőlapot.

A tésztát a formába helyezzük és nyitott felével lefelé fordítva a sütőlapra tesszük. 200 °C-ra előmelegített sütőben, 50-60 percig sütjük. Kivesszük a formából és hűlni hagyjuk.

A lekvárt felmelegítjük, átszűrjük és bevonjuk vele a kalácsot. A marcipánt és a porcukrot összegyúrjuk, kinyújtjuk és beborítjuk vele a kalácsot. A tetejét porcukorral szórjuk meg.



Hozzávalók:

17,5 dkg RAMA margarin

10 db cukrozott cseresznye

5-5 dkg mazsola,

darabolt cukrozott citromhéj

és narancshéj

3 evőkanál rum

20 dkg sovány túró

12,5 dkg Koronás Finom

minőségi kristálycukor

1 csomag vaníliás cukor

1 csipet só

1 teáskanál reszelt citromhéj

1/2 teáskanál őrölt koriander

1 db tojás

7,5 dkg keményítő

10 dkg darabolt mandula

30 dkg liszt

3 teáskanál sütőpor

RAMA margarin a forma kikenéséhez

10 dkg baracklekvár

30 dkg marcipánmassza

20 dkg Koronás porcukor

2009. máj. 11. 14:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

Túrós krémes

Hozzávalók:


# 25 dkg liszt

# 10 dkg porcukor

# 5 dkg margarin

# 1 kávéskanál szalalkáli

# 1 mokkáskanál sütőpor

# 2 egész tojás


Töltelék:

# 50 dkg túró

# 25 dkg margarin


Besamell:

# 30 dkg porcukor

# 4 evőkanál liszt

# 1 evőkanál vaníliáscukor

# 4 dl tej

Elkészítés:


A tészta hozzávalóiból 2 vékony lapot sütünk. (Tepsi hátán) A túróval elmorzsolunk a margarint . Ezután hozzáadjuk a besamellt. Tetejére csokimázat teszünk

2009. máj. 11. 14:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

Reszelt Túrós


Tészta:45dkg liszt,25 dkg porcukor,25dkg margarin,3 evő kanál kakaó,1 csomag sütőpor,1 tojás ezt összegyúrjuk két részre osszuk.

Töltelék:1kg túró,6 evő kanál cukor,1 citrom reszelt héja.

A tészta egyik felét a tepsibe reszeljük,rátesszük a tölteléket,majd a tészta másik felét is ráreszeljük. Előmelegített sütőbe, közepes hőmérsékleten megsütjük.

2009. máj. 11. 14:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

Túrógerinc eperrel


Hozzávalók:

25 dkg tehéntúró, 25 dkg eper, 2 dl kefír, 2 dl tejszín, 4 evőkanál porcukor, 1 dl tej, 2 evőkanál zselatinpor, 1 csomag vaníliás cukor, csipetnyi só, esetleg fél citrom leve.


Elkészítése:

Közepes nagyságú őzgerincformát folpackal úgy bélelünk ki, hogy lelógó pereme is legyen, majd betesszük a hűtőszekrénybe. A zselatinporra ráöntjük a tejet, és folyamatos keverés közben folyósra olvasztjuk. A túrót áttörjük, az epret megmossuk és félbevágjuk. A túrót összekeverjük a kefírrel, porcukorral, vaníliás cukorral, csipetnyi sóval, majd a masszát óvatosan összeforgatjuk a gyümölccsel, az olvasztott tejes zselatinnal és a tejszínből felvert habbal. A túrókrémet a bélelt formába simítjuk és befedjük. Legalább 1 óráig hűtőszekrényben dermesztjük. Tálalás előtt a formából hosszúkás tálra csúsztatjuk, lehúzzuk róla a folpackot és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Tetejét franciadrazséval vagy gumicukorral, esetleg csoki öntettel díszíthetjük

2009. máj. 11. 14:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

Túrós keksz


Egy deka élesztőt három kanál langyos tejjel megkelesztünk, 30 deka lisztet elmorzsolunk 15 deka vajjal, hozzáadjuk a megkelt élesztőt, 10 deka juhtúró vagy reszelt sajtot. Gyorsan összegyúrjuk, vékonyra kinyújtjuk, formákkal kivágjuk, kenetlen tepsiben megsütjük.

2009. máj. 11. 14:19
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!