Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ti hogy szoktátok készíteni a...

Ti hogy szoktátok készíteni a palacsintát? Szoktatok a tésztájába tejet rakni, vagy csak szódát, vagy vizet?

Figyelt kérdés
2011. nov. 29. 01:33
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
64%

tejet mindenféleképp

szódát azt csak jeles ünnepekkor.

2011. nov. 29. 01:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/21 anonim ***** válasza:

sőt van még egy trükk..

fel kell hajtani a két szélét miután megkented a töltelékkel és úgy tekerd össze. nem fog kifolyni belőle a töltelék meg esztétikusabban is néz ki.

Én pudingal is szoktam tölteni meg a tésztályába vaniliáscukrot teszek. esetleg kókuszt vagy almareszeléket. végtelenségig lehet tuningolni :)

2011. nov. 29. 02:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/21 anonim ***** válasza:

tejet, vizet és olajat is, nem is keveset, akkor nem kell csak egy kicsi a sütéskor alá, és nem lesz olajszagú a konyha

nagyjából így szoktam:

[link]

2011. nov. 29. 02:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod:) Én nem szoktam bele tejet rakni, csak szódát. Igen, feltekerni én is úgy szoktam. Sőt cukrot sem, mert a töltelékkel elég édes lesz. Meg én igazából úgy szoktam meg, mert mikor először sütöttem palacsintát akkor éttermi konyhán dolgoztam, és ott sem raknak bele, mondjuk ott szódát sem, hanem sima csap vizet, de én azt inkább csak akkor használom, ha nincs itthon véletlenül szóda.
2011. nov. 29. 02:09
 5/21 A kérdező kommentje:
3. Neked is köszönöm a választ. Persze, olaj szerintem mindenképp kell bele, bár van olyan aki nem szokott, de hát ez is tapasztalás, illetve megszokás kérdése:)
2011. nov. 29. 02:10
 6/21 anonim ***** válasza:
én teszek bele tejet meg cukrot is. sokkal finomabb, sose szerettem az éttermi palacsintát :D
2011. nov. 29. 03:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/21 anonim ***** válasza:
Nekem lukacsos lesz a tésztája a szódától, a csapvíztől nem, úgyhogy én azt használok!:)
2011. nov. 29. 04:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/21 A kérdező kommentje:
Ebből is látszik, hogy ki kell próbálni kinek mi jön be jobban. :)
2011. nov. 29. 04:16
 9/21 anonim ***** válasza:
Szódától vagy ásványvíztől lyukacsos lesz és könyebb, fele fele arányban, cukrot vagy egyáltalán, vagy keveset, cikor miatt ragadhat oda sütéskor.
2011. nov. 29. 06:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/21 anonim ***** válasza:
egy pici tej sokkal több szóda. levegős könnyű a palacsinta.
2011. nov. 29. 07:59
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!