Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Linzertészta alapú tortát...

Linzertészta alapú tortát szeretnék csinálni, segítenél?

Figyelt kérdés

Vagy túrót tennék bele vagy pudingot, de félek h a puding eláztatná :/ szerintetek?Nem szoktam sütni, csak nagyon ritkán

3 tészta lenne és közé a krém, a tetejét meg oldalát tejszínhabbal díszíteném, de nincs nyomózsákom sajnos, hogyan lehet szépen eloszlatni egyébként?

Vagy ez egyáltalán finom torta lenne?:) keresgéltem recepteket, de én ilyesmit szerettem volna, úgyhogy én találtam ki úgymond ezt.


Köszönöm ha vki segít, ma akarom megcsinálni, szülionapra



2011. dec. 2. 09:41
 1/5 anonim ***** válasza:

A túróhoz tegyél néhány tojássárgáját,cukrot,mazsolát,citrom levet és keverd ki simára. Ezzel megtöltheted a tortát. Esetleg keverhetsz hozzá tejszínhabot is.

Díszítéshez egy műanyag zacskó csücskéből vágj le egy picit. Ha keresztbe is elvágod,akkor mintás lesz a díszítésed. A zacskóba töltsd bele a tejszínhabot. Fogd össze a zacskót felül,így kitudod belőle nyomni a díszítést.

2011. dec. 2. 10:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:

Én mást javaslok. Ha szabad:)

Joghurttorta, ami sütés nélkül, a legegyszerűbb cucc. És finom.


Linzertészta, kakaós. Sok kakaóval:)


Krém:

kb. fél liter joghurt (natúr is lehet, v gyümölcsös, ízlés szerint)

kb. fél liter HULALA cukrászati habalap. Teszkóban, Osanban lehet kapni, rózsaszínes színe van.

2 Dr. Oetker zselatin fix.


Felvered a habot, bele a joghurt, aztán bele a zselatin fix por.


A tortaforma alján megsütöd a linzertésztát. Amikor megsült rálapátolhatsz lekvárt, v csokit, v amit akarsz. Hagyhatod simán is. Én pl. eperdzsemet használtam múltkor.

Ráteríted a habos joghurtos krémet, és beteszed a hűtőbe. A hab megdermed, vágható lesz, és baromi finom:)


Én pl szeretem a natúr joghurtos változatot, kis citromhéjjal, kevés cukorral. Vagy a gyümölcsöset. Úgy bonyolítod, ahogy akarod. A végén csokimáz is mehet rá, akár.

2011. dec. 2. 10:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 A kérdező kommentje:
köszi h írtatok :) egyenlőre ennél maradok, de ez is tetszik, amit írtál, majd írok h milyen lett, délután csinálom meg :) remélem jó lesz
2011. dec. 2. 10:38
 4/5 anonim ***** válasza:

Én nem akarlak elkeseríteni, lehet, hogy már meg is sütötted, de: harom linzerlap közé nem nagyon tudunk krémet betölteni, úgy, hogy azt fel is lehessen szelni rendesen.

idő kell, hogy megpuhuljon, a tórókrém ez esetben necces.

a pudingtól is megpuhul, de szeletelésnél megy a pudingos krém mindenfelé.

jelzem ez csak gyúrt tészták esetében fordulhat elő.

piskótatésztával más a helyzet.

van olyan túrótorta recept is, aminem az alja linzer, de a többi része a tortának csakis stabil túrókrém.

2011. dec. 2. 18:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:
a legalja kicsit nyers maradt, de a többi jó lett :) és szeletelni is lehet normálisan
2011. dec. 3. 16:00

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!