Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ismeri valaki a macskaalom...

Ismeri valaki a macskaalom nevezetű süteményt?

Figyelt kérdés
Édesanyám csinálta mindig a születésnapomra, amíg kicsi voltam, de sajnos már nem tudom elkérni a receptjét. Egy kekszes-csokis süteményről van szó, amiket kis halmokban sütnek meg. Innen van a neve is.. Igazán ronda, de finom süti.
2011. dec. 4. 20:32
 1/5 anonim ***** válasza:

A macskaalom sütit nem ismerem, de felénk van olyan, hogy macskapracli. ahhoz viszont macskakapracli forma van:))

figyelni fogom a válaszokat, mert engem is érdekel.

2011. dec. 5. 09:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:

[link]

Legalsó cikk. Bár nem sokat mond, de arról van szó:)

2011. dec. 5. 18:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:

háááát... nekem élénk a fantáziám, állítólag jó a humorom,de azért ez a süti nem jutna eszembe.és szerintem közönség sem lenne rá.( a linket nézve)

ui:három cicám van...:)

2011. dec. 5. 18:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 A kérdező kommentje:
köszi a linket, de nem arra a süteményre gondoltam. ha van valakinek további ötlete, azt szívesen várom.
2011. dec. 9. 21:53
 5/5 A kérdező kommentje:

megtaláltam a receptet! a hibát az okozta, hogy rosszul emlékeztem a süti nevére: macskakaki és nem macskaalom. a recept a következő:

25 deka egyszerű háztartási keksz

30 dkg kristály cukor

2 egész tojás

15 dkg kocka margarin

3 dkg cukrozatlan kakaó

1 marék összevágott dió /nem fontos elmaradhat de akkor helyette plussz kekszet teszek/

izlés szerint mazsola de ez is elmaradhat


A kekszet összetördelem :) s mivel sietek úgy csinálom, hogy deszkán nyújtófával összetördelem . ) alatta sütőpapír s könnyen már szórhatom is . )


A cukrot a tojással kikeverem és a 15 dkg margarinnal felmelegítem. Nem főzöm csak jól felolvasztom. Belekeverem a kakaót a diót a mazsolát.

Tegnap dió és mazsola nélkül csináltam mert úgy kérték.

Jól összekeverem az apróratördelt kekszdarabokkal.


Két teáskanál közt egy sütőlapra halmocskákat rakok s hagyom megszáradni. Egy napig ajánlják de én még nem tudom, hogy ugy milyen mivel sose volt rá ennyi ideje . )

Késsel felszedem és bombon papirra teszem ha flancolni akarok . )

2011. dec. 13. 19:00

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!